Boek
Nederlands

Hoe vang je een grote vis?

Hans Sibbel (auteur), Marianne Sibbel (illustrator)
+1
Hoe vang je een grote vis?
×
Hoe vang je een grote vis? Hoe vang je een grote vis?
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Hans raakt op jonge leeftijd gefascineerd door het vangen van vissen. Hij vertelt over de avonturen die hij dankzij de hengelsport beleefde over de hele wereld, op zoek naar bijzondere vissen. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Sportvisserij
Titel
Hoe vang je een grote vis?
Auteur
Hans Sibbel
Illustrator
Marianne Sibbel
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2023
91 p. : ill.
ISBN
9789047714842 (hardback)

Besprekingen

Een avontuurlijk en vrolijk kinderboek van cabaretier Hans Sibbel over hengelsport. Hans is al zijn leven lang gefascineerd door vissen – niet de dieren, ja ook, of misschien wel juist, maar vooral het doen: ze vangen. Wat begon in een watertje achter de begraafplaats, wegduikend voor de politie, mondde uit in reizen over de wereld om tussen de piranha’s die ene vis te vangen die zo bijzonder is. En daarna weer los te laten. 
Het is het spel, de jacht, de spanning... en uiteindelijk de vriendschappen die erdoor ontstaan. ‘Hoe vang je een grote vis?’ is geschreven in een beeldende, puntige stijl vanuit het perspectief van Hans. Met sfeervolle illustraties in aquarelstijl en een wereldkaart getekend door Marianne Sibbel (de zus van). Voor vissers in de dop vanaf ca. 10 jaar.Hans Sibbel (Amsterdam, 1955) is een Nederlandse presentator en cabaretier.

Over Hans Sibbel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Joannes Anthonius Maria (Hans) Sibbel (Amsterdam, 12 november 1958) is een Nederlandse cabaretier, die als Lebbis deel uitmaakte van het duo Lebbis en Jansen.

Biografie

Hans groeide op in Amsterdam. Na de middelbare school studeerde hij enige jaren economie. Na de militaire dienst liet hij zich omscholen van automatiseringsdeskundige tot systeemontwerper. In 1989 leerde hij Dolf Jansen kennen met wie hij sinds 1990 een cabaretduo vormde. Sibbel is een volle neef van presentator Matthijs van Nieuwkerk.

Carrière

Samen met Dolf Jansen (Lebbis en Jansen) maakte hij van 1990 tot 2006 theaterprogramma's (waaronder veel oudejaarsconferences).

Daarnaast was hij tijdelijk redactielid van het TROS-programma Dit was het nieuws en vier jaar voor "de cabarettafel" Deze week..., onderdeel van het VARA-programma Kopspijkers van present…Lees verder op Wikipedia