Strip
Nederlands

De malle mascotte

Hec Leemans (auteur), Tom Bouden (medewerker)
+1
De malle mascotte
×
De malle mascotte De malle mascotte
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Paulien vindt in het bos een geitje dat is verloren gelopen. Ze neemt het beestje mee naar huis en verbergt het in het leegstaande kippenhok van Fernand. Maar het beest ontsnapt al snel. De geit volgt Paulien overal. Ze rijdt mee op haar fiets, klimt in bomen en maakt de gekste sprongen. Paulien is dol op haar nieuwe speelkameraad. Maar hoe moet ze dit aan Bieke en Mark vertellen?
Onderwerp
Voetbal
Titel
De malle mascotte
Auteur
Hec Leemans
Medewerker
Tom Bouden
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2016
[32] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie 'FC De Kampioenen'
ISBN
9789002259852 (paperback)

Besprekingen

Paulien vindt een geit in het bos, die ontsnapt is uit een veewagen op weg naar Matrakstan om geofferd te worden aan de god Thor. De geit wordt mascotte van De Kampioenen en alsnog 'ontvoerd'. Paulien, haar ouders en het bestuur van de club haasten zich om haar te redden, maar zien zich gesteld tegenover de machtige profeet dr. Guru... De strip is ontleend aan de gelijknamige tv-serie. Hij is kolderiek, ietwat karikaturaal getekend en op Vlaamse leest geschoeid. De tekeningen zijn ingekleurd en zwart omlijnd. Tekst in ballonvorm. Niet diepgaand, ook niet de intentie daartoe hebbend. Op de kaft staat een der scènes uit het verhaal.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia

Suggesties