Strip
Nederlands

Het huis van de beer

Hec Leemans (scenarist), Swerts (illustrator), Vanas (illustrator)
+1
Het huis van de beer
×
Het huis van de beer Het huis van de beer
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
Het huis van de beer
Scenarist
Hec Leemans François Corteggiani
Illustrator
Swerts 1966- Vanas
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2018
[32] p. : ill.
ISBN
9789002265808 (paperback)

Besprekingen

Paulien en haar vader gaan naar het chalet van oma Boma. Als ze ingesneeuwd raken, gaan ze naar het dorp waar ze door de bewoners weggejaagd worden vanwege een oude voorspelling dat vreemdelingen onheil brengen. Uiteindelijk blijkt de apotheker erachter te zitten, die water uit een geneeskrachtige bron verkoopt ten eigen bate. Het is een onschuldig avontuur, gericht op kinderen, als spin off van de reeks 'FC De Kampioenen', die op zijn beurt weert een afgeleide is van de gelijknamige Vlaamse tv-serie. Het is duidelijk seriewerk, waarbij eindeloos met de personages uit deze serie kan worden gevarieerd en kleine grapjes kunnen worden gemaakt. Getekend in een karikaturale stijl, vergelijkbaar met 'Suske en Wiske', 'Nero' etc.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia

Suggesties