Strip
Nederlands

De sigaren van de farao

Hergé (auteur)

De sigaren van de farao

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
De sigaren van de farao
Auteur
Hergé
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les cigares du pharaon
Uitgever
[Plaats van uitgave onbekend]: Casterman, 2012 | Andere uitgaves
62 p. : ill.
ISBN
9789030367352 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Zoveelste herdruk van het in 1955 voor het eerst in het Nederlands vertaalde vierde avontuur van Kuifje, waarin deze beroemde stripheld een bende opiumsmokkelaars oprolt. Het verhaal speelt zich af in het Nabije en Verre Oosten, suggestief uitgebeeld in een uiterst verzorgde en gedocumenteerde tekenstijl. De tekst sluit nauw aan bij het Franse origineel, is in goed Nederlands gesteld en is van een correcte interpunctie voorzien. Spanning en humor van een hoog peil in dit genre, dat tot een opvallend aantal detailstudies heeft geleid. Door samenhang met de andere delen onmisbaar in de reeks avonturen van Kuifje. Herdruk in A5-formaat.

Over Hergé

Hergé, pseudoniem van Georges Prosper Remi Remi (Etterbeek, 22 mei 1907 – Sint-Lambrechts-Woluwe, 3 maart 1983), was een Belgisch striptekenaar en scenarist van stripverhalen, die vooral bekend is als schepper van De avonturen van Kuifje.

Ontstaan van zijn pseudoniem Hergé

Remi was zeventien jaar toen hij zijn pseudoniem Hergé bedacht. Hij gebruikte hiervoor de achterstevoren geschreven initialen van zijn naam Georges Remi: RG als Hergé. Op de lagere school was het voor hem namelijk al normaal om als Remi Georges te worden aangesproken. Op zijn schoolschriften prijkten eveneens de namen in die volgorde en als hij zelf zijn initialen zette, schreef hij ze neer als R.G. Daaruit ontstond zijn schuilnaam Hergé. Op zijn Frans klinkt dat als erzjee, want de begin-h is in die taal vrijwel niet hoorbaar. In december 1924…Lees verder op Wikipedia