Boek
Nederlands

Beestje, waar ben je?

Ingela P. Arrhenius (illustrator), Nosy Crow (auteur)
Waar heeft de rups zich verstopt? En waar is toch de slak? En kijk eens achter het flapje of je het kindje kunt vinden? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties en vilten flapjes. Vanaf ca. 1 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
Beestje, waar ben je?
Illustrator
Ingela P. Arrhenius
Auteur
Nosy Crow
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Where's mrs ladybird?
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2022
[12] p. : ill.
ISBN
9789025766320 (hardback)

Besprekingen

In dit vierkante, hardkartonnen boekje hebben zich vier beestjes verstopt: een rups, bij, slak en lieveheersbeestje. Op elke dubbele pagina keert de vraag ‘waar ben je?’ terug, waarbij het beestje wordt benoemd. Achter een grote, stevig bevestigde vilten flap is een klein stukje te zien van het verstopte diertje. De stoere illustraties zijn in sprekende kleuren uitgevoerd, net als de vilten flappen. Op de laatste pagina’s wacht nog een extra verrassing: een spiegeltje achter een flap in de vorm van een wolk, met de vraag ‘Kindje, waar ben je?’. Een mooi en zorgvuldig uitgevoerde uitgave om samen interactief mee bezig te zijn en plezier aan te beleven. Tegelijkertijd verscheen in dezelfde opzet 'Leeuw, waar ben je?'*, waarin zich wilde dieren op eenzelfde wijze verstoppen. De illustraties beginnen en eindigen op de binnenzijden van het omslag. Vanaf ca. 1 jaar.

Beestje, waar ben je?

Dit is een schattig boekje voor de jongste kindjes. Op de kaft staat al dat het boek vilten flapjes en een spiegeltje bevat. Dat zijn natuurlijk twee succeselementen voor deze leeftijd. Het boek zelf bevat veel herhalingen. Telkens wordt er een ander beestje gezocht met de vraag: “Waar ben je?”.

We kunnen het diertje daarna achter het vilten flapje terugvinden. De tekstjes om te benoemen dat we het diertje gevonden hebben zijn wel elke keer anders, wat voor variatie zorgt. Er worden in totaal vijf beestjes gezocht en gevonden. De laatste keer wordt er gevraagd waar het kindje is, en kan je achter het vilten flapje een spiegeltje vinden.Het boekje heeft enkele leuke details zoals het blad waarachter de rups verstopt is. Daaruit zijn duidelijk enkele hapjes genomen. Sommige dieren zie je ook voor een deel uitsteken achter hun flapje. Het boekje mist wel aan opbouw. De eerste keer lijkt het een paars wezentje te zijn dat zijn vriendjes aan het zoeken is. …Lees verder