Titel
Mr. Nobody
Regisseur
Jaco Van Dormael
Componist
Pierre Van Dormael 1952-2008
Acteur
Jared Leto Sarah Polley 1979- Diane Kruger Linh-Dan Pham
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, [2010]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2009
Speelduur
ca. 128 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5051888056608
mooov

Besprekingen

'Mr. Nobody' is de derde speelfilm (2009) van de Belg Jaco Van Dormael, na 'Toto le héros' (1992) en 'Le huitième jour' (1996). In 2092 kijkt Nemo (Jared Leto), 117 jaar en de laatste sterfelijke mens, terug op zijn leven. Als kind moest hij na de scheiding van zijn ouders kiezen voor wonen bij zijn vader of bij zijn moeder. Het maken van de juiste keuzes en de rol van het toeval houden hem zijn hele leven bezig. De film combineert romantiek, sciencefiction, filosofie en wetenschap. Pauline Kleijer (Volkskrant 3-6-'10): '(...) een weelderig vormgegeven traktaat over het leven, de liefde, het lot en de natuurkundige wetten die alles netjes bijeen houden, of juist in de war sturen. (...) een hyperambitieuze film, met een overdaad aan stilistische en inhoudelijke invallen. (...) Toch dwingt de regisseur bewondering af. De vormgeving van Mr. Nobody is ingenieus – met computeranimaties maakte Van Dormael zinsbegoochelende beelden, en de aankleding is tot in de kleinste details verzorgd. Da…Lees verder

Over Jaco Van Dormael

Jaco Van Dormael (Elsene, 9 februari 1957) is een Belgische cineast.

Na zijn filmstudies (opnametechnieken en filmproductie) aan het INSAS in Brussel en de École Louis-Lumière in Parijs werkte hij eerst als toneelregisseur, alvorens in de filmwereld te stappen.

Zijn eerst langspeelfilm, Toto le héros, verscheen in 1991. Hiermee won Van Dormael dat jaar de César voor Beste buitenlandse film en de Caméra d'Or op het filmfestival van Cannes. In 1996 ontving Van Dormael de Plateauprijs voor de film Le Huitième Jour. De film werd ook genomineerd voor een Golden Globe.

Zijn derde langfilmproductie, Mr. Nobody, dateert uit 2009. Met hoofdrollen voor Jared Leto en Sarah Polley. De filmlocaties bevinden zich in Canada, Duitsland en België.

Van het in 2019 uitgekomen album De laatste farao in de Blake en Mortimer reeks, verzorgde hij samen met de Belgische schrijver Thomas Gunzig het scenario. De tekeningen zijn van Francois Schu…Lees verder op Wikipedia