Besprekingen

Bij het onderzoek naar de beestachtige moord op een vriendin en haar hele gezin raakt Alex Cross verzeild in een complot dat hem naar Afrika brengt waar hij temidden van de wreedheden van de burgeroorlogen de strijd aanbindt tegen de wreedste huurmoordenaar die hij ooit trof. Maar ook de CIA lijkt een belangrijke rol te spelen. Razendspannend verhaal zonder veel diepgang, verteld in korte hoofdstukken, tegen de afschuwelijke achtergrond van de burgeroorlogen in Nigeria, Lagos en Sierra Leone waar enorme wreedheden aan de orde van de dag zijn en waar een mensenleven niet telt. De doelgroep, liefhebber van thrillers in het algemeen en van de serie over deze sympathieke rechercheur in het bijzonder, waant zich in een supersnelle achtbaan waar pas bij de punt van de laatste regel ademloos en met ongeloof kan worden uitgestapt. Terecht op de flap het meeslependste deel over Cross genoemd. Paperback met kleine druk.

Over James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Susan Solie-Patterson

James B. Patterson (Newburgh, Orange County, 22 maart 1947) is een Amerikaans auteur van voornamelijk thrillers.

Naast zijn bekendste reeksen Alex Cross en Women's Murder Club heeft hij veel losstaande boeken geschreven, zoals The Thomas Berryman Number uit 1976, waarmee hij de Edgar Allan Poe Award won voor beste debuut. Wereldwijd zijn van James Patterson meer dan 270 miljoen boeken verkocht. Ook zijn meerdere boeken van hem verfilmd.

Patterson woont in Palm Beach, Florida.

Bibliografie

Series

Alex Cross

  1. Along came a spider (1992); vertaald als Slaap kindje, slaap (1993) (ook vertaald als Op zoek naar Maggie Rose) - verfilmd als Along Came a Spider
  2. Kiss the girls (1994); Meisjes plagen (1995) (ook vertaald als De Regels van het Huis) - verfilmd als Kiss the Girls
  3. Jack and Jill (1996…Lees verder op Wikipedia