Boek
Nederlands

Het grote AVI-zoekboek

Jeff Broeckx (illustrator), Willy Vandersteen (naar het werk van)
Suske en Wiske gaan naar het bos, bakken koekjes, lopen naar school en zijn op de boerderij. Zoekboek op AVI-M3 en AVI-E3. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI 1, AVI 2, AVI M3, AVI E3
Titel
Het grote AVI-zoekboek
Illustrator
Jeff Broeckx
Naar het werk van
Willy Vandersteen
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2016
[26] p. : ill.
ISBN
9789002262494 (hardback)

Besprekingen

Suske en Wiske beleven op iedere dubbele pagina een avontuur. Ze gaan o.a. naar het bos, bakken koekjes, lopen naar school en zijn op de boerderij. De korte verhaaltjes staan naast een duidelijke grote kleuren zoekplaat. Deze zijn geënt op de stijl van Willy Vandersteen. De woorden in de tekst die je moet zoeken zijn in verschillende heldere kleuren gedrukt. Onder de illustratie worden deze herhaald met een kleine afbeelding die correspondeert met de zoekplaat. Ook wordt steeds gevraagd waar de pop van Wiske en de hond van Suske zijn. De vijf eerste verhalen zijn geschikt voor lezertjes van niveau AVI-M3 (Suske en Wiske heten dan Sus en Wis), daarna zijn er zes verhalen voor AVI-E3. Suske en Wiske zijn afgebeeld in dezelfde leeftijd als de doelgroep van het boekje. Iedere zin begint op een nieuwe regel en iets langere zinnen staan op twee regels. Met achterin kleine afbeeldingen van alle zoekplaten en een cirkel om de gevonden woorden. Visueel erg aantrekkelijk. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Jeff Broeckx

Jeff Broeckx (Antwerpen, 16 augustus 1943) is een Vlaams stripauteur.

Levensloop

Jeugd

Op elfjarige leeftijd tekende hij een strip op basis van een scenario van zijn moeder, Maria De Winter: De witte hinde. Toen hij zestien was, ging hij als tekenaar werken bij Standaard Uitgeverij. Hij illustreerde er vooral schoolboeken.

Dag en Heidi, Sloeber, Bessy

In 1964 herwerkte hij De witte hinde en werd het verhaal gepubliceerd in het weekblad Ohee. Zijn moeder ontwierp samen met hem de reeksen Serge (1964) en Dag en Heidi (1966). Jeff Broeckx werkte fulltime mee aan de productie van Bessy vanaf 1969. In 1970 kreeg hij de leiding over de Bessy-studio. In 1973 ontwierp hij Sloeber voor Zonneland, weer op basis van verhalen van zijn moeder. Dag e…Lees verder op Wikipedia

Suggesties