Dvd
Engels

Weeds. Het complete achtste seizoen

Jenji Kohan (scenarist), Hunter Parrish (acteur), Alexander Gould (acteur)
Na haar vervroegde vrijlating gaat Nancy naar Manhattan, waar ze terecht komt in een instelling voor ex-gedetineerden om te re-integreren in de maatschappij. Intussen blijft ze in marihuana handelen.
Onderwerp
Drugshandel
Titel
Weeds. Het complete achtste seizoen / created by Jenji Kohan
Scenarist
Jenji Kohan
Acteur
Hunter Parrish Alexander Gould Kevin Nealon Mary-Louise Parker
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, 2014
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2012
Speelduur
351 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Arabisch
EAN
8712609605570

Besprekingen

Hoofdpersoon in deze zwarte komedie is Nancy Botwin (Mary-Louise Parker). In de achtste en laatste serie* gaat Nancy na haar vervroegde vrijlating naar Manhattan. Daar komt ze terecht in een instelling voor ex-gedetineerden om te re-integreren in de maatschappij. De serie is gemaakt voor de Amerikaanse betaaltelevisie en kan daardoor meer controversiële onderwerpen behandelen, in dit geval naast softdrugsgebruik ook racisme, homoseksualiteit en tienerseks. Parker kreeg een Golden Globe (2006) en een Emmy Award voor 'Beste actrice'. Ron Rijghard (NRC 23-10-'09) gaf 4 (van 5) balletjes voor seizoen 4: (…) 'Hoofdrolspeelster Mary-Louise Parker is het sprankelend middelpunt, even overtuigend de kwetsbare moeder als de zelfbewuste vrouw, en Elizabeth Perkins doet niet voor haar onder als losgeslagen, destructieve vriendin. Geestiger en gekker krijg je het niet gauw.’ Bevat 13 afleveringen (2012) en diverse extra's.

Over Jenji Kohan

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door MichaelNetzer

Jenji Leslie Kohan is een Amerikaans regisseur, scenarioschrijver en uitvoerend producent. Ze is bekend als bedenker van Weeds en Orange Is the New Black.

Levensloop

Kohan werd geboren in Los Angeles, Californië, als de dochter van romanschrijver Rhea Kohan en van schrijver, producer en componist Alan Kohan. Kohan heeft twee oudere broers, Jono en David.

Carrière

De eerste show die Kohan produceerde was Fresh Prince of Bel-Air.

Prijzen

Kohan heeft negen Emmy Awards nominaties ontvangen. Zij ontving haar eerste nominatie voor Weeds in 2009, voor Outstanding Comedy Series. Ze werd genomineerd voor een Producers Guild of America Award in 2007, en twee Writers Guild of America Awards.

Persoonlijk leven

Kohan is getrouwd met auteur en freelance journalist Christop…Lees verder op Wikipedia

Suggesties