Boek
Engels

Manhattan beach

Jennifer Egan (auteur)
De zoektocht van een jonge vrouw in Brooklyn tijdens Tweede Wereldoorlog, die zich heeft opgewerkt als eerste vrouwelijke duikster in de Brooklyn Naval Yard, naar het lot van haar verdwenen vader.
Titel
Manhattan beach
Auteur
Jennifer Egan
Taal
Engels
Uitgever
London: Corsair, 2017
438 p.
ISBN
9781472150875 (hardback)
Andere talen:

Besprekingen

Na het bekroonde vormexperiment ‘A Visit from the Goon Squad’* (2011, Pulitzerprijs) verrast de Amerikaanse auteur (1962) met deze historische roman tijdens de Depressie en de Tweede Wereldoorlog. Hoofdthema is de veerkracht van vrouwen, die vechtend tegen de institutionele seksistische tegenwind, onverwachte carrièrekansen krijgen. Zoals Anna Kerrigan, als eerste vrouwelijke duikster en reparatrice van oorlogsschepen. Ze gaat op zoek gaat naar haar verdwenen vader Eddie, een voormalig geldkoerier tussen gangsters en vakbondsbazen. Ze denkt dat haar gehandicapte zus Lydia de reden is, maar verdenkt tevens de charmante gangster Dexter Styles. Als ze die weer ontmoet, gaat ze op onderzoek uit. Het boek is filmisch sfeervol à la ‘On the Waterfront’ (1954), vol sprekende details en complexe, levendige personages in een aansprekend tijdsbeeld, met zijn vermenging van onder- en bovenwereld. Hierin slaagt niet iedere hoofdpersoon in zijn streven iemand anders te worden (zoals Styles die leg…Lees verder

Over Jennifer Egan

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door David Shankbone

Jennifer Egan (Chicago, 6 september 1962) is een Amerikaans schrijver van romans en korte verhalen. Ze studeerde af aan San Francisco University High School voordat ze naar de Universiteit van Pennsylvania en St John's College ging. Tegenwoordig woont en werkt Egan in Brooklyn.

Egan is auteur van de romans The Invisible Circus (1995), Look at Me (2001), The Keep (2006) en A Visit From the Goon Squad (2010), Manhattan Beach (2017) en een collectie korte verhalen, Emerald City (1993). Ze heeft ook fictie gepubliceerd in The New Yorker, Harper's Magazine, Zoetrope: All-Story en in Ploughshares.

The Keep ontving gunstige recensies van The New York Times Book Review. Look at me drong door tot de finale van de National Book Award. Voor A Visit From the Goon Squad won Egan onder meer de Pulitzerprijs voor literatuur, de National Book Critics Circle Award en de Los Angeles Times Book Pr…Lees verder op Wikipedia