All the broken places

John Boyne (auteur)

All the broken places

Genre:
Titel
All the broken places
Auteur
John Boyne
Taal
Engels
Uitgever
London: Doubleday, 2022
371 p.
Aantekening
Vervolg op: The boy in the striped pyjamas
ISBN
9780857528865 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

De 91-jarige Gretel Fernsby woont al meer dan 60 jaar in een comfortabel Londens appartement. Over haar verleden praat ze niet, want ze heeft veel te verbergen. Haar vader was de beruchte commandant van een concentratiekamp en na de oorlog vluchtte ze als 15-jarige met haar moeder naar Parijs en leefde onder valse identiteit. Altijd dreigt het gevaar dat iemand haar herkent. Ze vlucht naar Rouen en vandaar naar Australië, voordat ze zich na een onverkwikkelijke ontmoeting in Londen vestigt. In haar appartement wordt haar vredig leventje bedreigd als er een familie komt wonen met een gewelddadige echtgenoot. En altijd worstelt ze met een groot schuldgevoel, omdat ze wist wat haar vader deed. De scenes die in het heden spelen worden constant afgewisseld met gebeurtenissen uit Gretel’s verleden. Het boek wordt het vervolg op 'The boy in the striped pyjamas' genoemd, maar is allesbehalve een jeugdboek zoals dat boek. Daarvoor zijn de thema’s veel te heftig. Een meeslepend verteld verhaal …Lees verder

Over John Boyne

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Barry O'Donovan

John Boyne (Dublin, 30 april 1971) is een Ierse schrijver en journalist.

Biografie

Boyne studeerde aan de Universiteit van Dublin en de Universiteit van Norwich waar hij de Curtis Brown Prijs won. Tijdens zijn tijd in Dublin werd zijn eerste werk gepubliceerd. Om in zijn onderhoud te voorzien werkte hij overdag in de boekhandelketen Waterstone's, terwijl hij tot laat in de avonden aan zijn boeken werkte.

John Boyne heeft in totaal dertien romans geschreven voor volwassenen, zeven romans voor jongeren en een verhalenbundel. Zijn boeken zijn in meer dan 50 talen uitgegeven.

Zijn bekendste boek De jongen in de gestreepte pyjama werd een bestseller. Wereldwijd zijn er meer dan 7 miljoen exemplaren van verkocht. Het boek is in 2008 verfilmd (The Boy in the Striped Pyjamas) en kwam in Nederland in januari 2009 in de bioscopen.

In november 2008 verscheen de Nederlandse v…Lees verder op Wikipedia