Boek
Nederlands
Atta wil ook op jacht, zoals de mannen en jongens van haar stam. Ze raakt de weg kwijt en belandt bij een Neandervolk, waar de vrouwelijke stamleider haar niet wil laten gaan. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Oertijd
Titel
Atta
Auteur
Jolien Janzing
Illustrator
Linde Faas
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, copyright 2023
140 p. : ill.
ISBN
9789047714897 (hardback)

Besprekingen

Een (pre-)historisch jeugdboek over avontuur, opgroeien en jagen. Atta is een eigenwijs meisje. Ze is het beu is om bessen te verzamelen en besluit dat ze ook op jacht wil gaan, zoals de mannen en jongens dat doen. Wanneer ze oog in oog komt te staan met een woedende mammoet, moet ze snel vluchten. Ze raakt de weg kwijt en belandt bij een Neandervolk, waar ze warm wordt ontvangen door de vrouwelijke stamleider, die haar niet lijkt te willen laten gaan. Vloeiend geschreven. Met bladvullende gekleurde illustraties in een sfeervolle waterverf-uitwerking. Geschikt voor lezers vanaf ca. 10 jaar. Jolien Janzing (1964) is een Belgisch-Nederlandse schrijver en journalist. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Jolien Janzing

Jolien Janzing (1964) is een Nederlands schrijver en journalist.

Biografie

Janzing werd geboren in Nederland en groeide op in Vlaanderen. Na haar studies schreef ze voor Avenue en Mode. Voor Humo schreef ze coverreportages. De Humo-artikelen vonden regelmatig hun weg naar De Nieuwe Revu, Het Parool en HP/De Tijd. Ze schreef ook voor Feeling en Libelle en had een column in de bijlage Ego van de Vlaamse krant De Morgen.

Sinds 2013 legt ze zich toe op het schrijven van romans. Haar roman De geheime liefde van Charlotte Brontë werd vertaald in het Engels, Duits, Frans en Turks. In 2016 verscheen haar roman Audrey & Anne, in 2018 vertaald in het Deens en het Frans. In oktober 2020 kwam haar roman Het tij hoog, de maan blauw uit, over Léonie Osterrieth en de expeditie van Adrien de Gerlache naar Antarctic…Lees verder op Wikipedia