Boek
Nederlands

Lou in het ziekenhuis

Kathleen Amant (auteur)

Lou in het ziekenhuis

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Lou valt van zijn fiets en wordt in het ziekenhuis aan zijn been geopereerd. Hij wordt er goed verzorgd en zijn beide vaders komen op bezoek. Prentenboek over de gang van zaken in het ziekenhuis, met illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.
Onderwerp
Ziekenhuizen
Titel
Lou in het ziekenhuis / [tekst en illustraties] Kathleen Amant
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2019
[28] p. : ill.
ISBN
9789044835700 (hardback)

Besprekingen

Kleuter Lou valt met zijn fiets en breekt zijn been. Met de ambulance gaat hij naar het ziekenhuis, waar hij door doktoren, radiologen, verpleegkundigen en een slaapdokter geopereerd en goed verzorgd wordt. Zo goed dat hij al snel weer naar huis mag. Dit prentenboek hoort bij de website www.schooluitdekast.be, waar educatief materiaal over diversiteit te vinden is. Lou heeft twee vaders, die papa en Vake heten. Jammer dat Vake soms wel en soms niet met een hoofdletter geschreven is. De medewerkers in het ziekenhuis zijn zowel mannen als vrouwen. Er is geen specifieke aandacht voor het geslacht van Lou’s ouders of het ziekenhuispersoneel, waardoor het vanzelfsprekendheden zijn. De teksten zijn vlot geschreven met veel dialogen. De illustraties over spreads zijn vrolijk van kleur en de figuren zijn zwartomlijnd; ze vertellen het verhaal. De schutbladen tonen allerlei gezinnen die horen bij de andere prentenboeken over Lou*, maar niet bij dit boek. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia