When we were orphans

Kazuo Ishiguro (auteur)
+1
When we were orphans
×
When we were orphans When we were orphans

When we were orphans

Genre:
Een top-detective uit Shanghai droomt ervan zijn jaren geleden mysterieus verdwenen ouders terug te vinden.
Extra onderwerp
Vreemde taal
Titel
When we were orphans
Auteur
Kazuo Ishiguro
Taal
Engels
Uitgever
London: Faber and Faber, 2000 | Andere uitgaves
368 p.
ISBN
0-571-20562-3 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Als kind heeft Christopher Banks leren leven met de mysterieuze verdwijning van allebei zijn ouders. Uitgeweken naar Engeland wordt hij daar één van de topdetectives maar droomt hij ervan zijn ouders terug te vinden. In zijn geboortestad Shanghai probeert hij, met de intense dreiging van het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog op de achtergrond, zijn weg te vinden in de voor hem onbekende stad. De auteur is zelf van Oosterse afkomt en verhuisde ook op jonge leeftijd naar Engeland. De Bookerprize winnaar komt vijf jaar na zijn laatste roman met een sterk boek waarin jeugdherinnereingen een centrale rol spelen. Banks wil in het reine komen met zichzelf door zijn verleden te koesteren en door er ingrijpend met terugwerkende kracht in mee te spelen. Zijn frustraties, fantasiën en gebrek aan liefde projecteert hij naar het verleden. Een intrigerend boek, virtuoos van stijl en met een hoofdpersonage dat beklijft.

Over Kazuo Ishiguro

CC BY 2.5 - Foto van/door Mariusz Kubik, http://www.mariuszkubik.pl

Kazuo Ishiguro - roepnaam Ish of Ishy (Nagasaki, 8 november 1954) is een Japans-Engels auteur die onder meer de Booker Prize won en in 2017 de Nobelprijs voor Literatuur kreeg toegekend.

Hoewel Ishiguro in Japan werd geboren, groeide hij vanaf zijn vijfde op in Guildford. In Engeland haalde hij in 1978 zijn bachelorgraad aan de Universiteit van Kent en twee jaar later een master creatief schrijven aan de University of East Anglia in Norwich.

Literaire prijzen

Naast de Booker Prize voor zijn derde boek The Remains of the Day (1989), won Ishiguro eerder in 1986 de Whitbread Prize, voor zijn tweede boek An Artist of the Floating World. In 1998 kreeg hij de Chevalier de l'Ordre des arts et des lettres uitgereikt door het Franse Ministerie van Cultuur. In 2017 won hij de Nobelprijs voor Literatuur. De jury loofde met name zijn emotionele kracht. Men kende Ishiguro de prijs toe voor …Lees verder op Wikipedia