Boek
Nederlands

Enna tegen het inktgenootschap

Kristen Perrin (auteur), Anne Douqué (vertaler)
+1
Enna tegen het inktgenootschap
×
Enna tegen het inktgenootschap Enna tegen het inktgenootschap
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Enna (12, ik-persoon) ziet in haar moeders boekhandel een mysterieuze man van het Inktgenootschap van meneer Fabel, die met zijn inkt haar wereld kan herschrijven. Om het Inktgenootschap te stoppen moet ze het infiltreren en de strijd aangaan. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Enna tegen het inktgenootschap
Auteur
Kristen Perrin
Vertaler
Anne Douqué
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Attie and the world breakers
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, copyright 2022
255 p.
ISBN
9789026155529 (hardback)

Besprekingen

Een sprookjesachtig verhaal over het meisje Enna (12 jaar, ik-persoon), dat in een strijd tegen een mysterieus genootschap belandt. De boekhandel van Enna’s moeder heeft altijd vreemde klanten aangetrokken, maar de man met de groene hoed is een van de vreemdste. Hij schrijft in een zeldzame eerste editie en al snel vindt Enna sporen van gloeiende groene inkt: het teken van het Inktgenootschap van meneer Fabel. Steeds als Fabel een boek herschrijft, verandert er iets in Enna’s wereld. Enna infiltreert in het Inktgenootschap en probeert Fabel te stoppen voordat haar hele wereld instort. Spannend en meeslepend geschreven. Het eerste deel uit de serie: 'Inktgenootschap'. Voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Enna tegen het Inktgenootschap

Een nieuwe magische reeks, geschreven door een Amerikaanse auteur. Ze schrijf met Enna tegen het Inktgenootschap een eerste magisch deel voor lezers vanaf 10 jaar. Je leert Enna kennen wanneer ze een man ziet in de boekenwinkel van haar moeder. Op zich niet vreemd, tot ze merkt dat hij met groene inkt in een zeldzame druk van Dickens’ Grote verwachtingen staat te schrijven. Ze ontdekt dat het Dante Fabel is, de leider is van het Inktgenootschap. De aftrap voor een magisch verhaal waar aanpassingen in klassiekers zoals Peter Pan en Alice in Wonderland zorgen voor een troosteloos en vreemd Londen.Het verhaal kronkelt soms een beetje ongrijpbaar verder. Net zoals de inkt in de groene pennen die een belangrijke rol in het verhaal spelen. Daardoor kan de auteur tot vrij ver in het boek de lezer in het ongewisse houden. Is het Inktgenootschap nu goed of slecht? Wat doen ze en waarom doen ze het? Wie is de oorzaak van alle verval in L…Lees verder