Boek
Nederlands

Lien, gezond gulzig : herfst, winter : lichte recepten voor donkere dagen

Lien Willaert (auteur)

Lien, gezond gulzig : herfst, winter : lichte recepten voor donkere dagen

g ulzigheid een hoofdzonde? Niet als je Lien Willaert heet! Door haar kleine ingrepen zorgt ze er met haar (h)eerlijke recepten voor dat je ongemerkt minder calorieën en meer gezonde voedingsstoffen binnen krijgt. En zo kan je complexloos volmondig genieten. Want wat is er leuker dan dat? In haar nieuwste boek speelt ze bovendien opnieuw open kaart en geeft ze informatie over voeding, over calorie
Onderwerp
Dieetgerechten
Titel
Lien, gezond gulzig : herfst, winter : lichte recepten voor donkere dagen
Auteur
Lien Willaert
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2015
191 p. : ill.
ISBN
9789089315632 (hardback)

Besprekingen

Dit persoonlijk getinte kookboek met recepten voor herfst en winter maakt het mogelijk met minder calorieën en gezonde voedingsstoffen toch te eten als een Bourgondiër. Na een lijst van soms minder bekende ingrediënten om gerechten te zoeten, te laten rijzen of te binden, volgen van ontbijt tot en met dessert een groot aantal gemakkelijk te bereiden gerechten die van klassieke origine zijn, maar met soms originele combinaties (chocolade met rode biet, prei met kersen) toch verrassend worden. Uiteraard veel aandacht voor groenten als pompoen, schorseneren, aardpeer en spruitjes, die verwerkt in ovenschotels de winterkou zullen verdrijven. Interessant zijn de voedingstips, aangedragen door onderzoeksgroepen van diverse Belgische universiteiten en hogescholen. Het boek is mooi uitgegeven met een artistieke lay-out, die een enkele maal de leesbaarheid bemoeilijkt.

Over Lien Willaert

Annelien (Lien) Willaert (Roeselare, 4 februari 1976) is een Vlaamse presentatrice, filmregisseur, journaliste en mediafiguur.

Biografie

In 2004 presenteerde Willaert op Vitaya ‘Vlaanderen Culinair’, ze werkt als journaliste voor Elle en draaide een aantal kortfilms, zoals ‘De Ketchupsong’ met o.a. Hilde Van Mieghem.

Na de bevalling van haar dochter, Anna, schreef ze een dieetboek 'Mijn man is op dieet... maar hij weet het niet' waarin Willaert uitlegt hoe je kan diëten zonder aan smaak in te boeten. Op 11 oktober 2010 gaf Willaert een nieuw boek uit, 'Mijn kind eet gezond... maar weet het niet' waarin ze uitlegt hoe je kinderen alles kan leren eten.

In het najaar van 2011 kwam ze terug op de Vlaamse buis met een programma over haar eerste boek, 'Het Caloriecomplot'.

Privéleven

Willaert is sinds 2002 getrouwd met Jan Verheyen. Samen he…Lees verder op Wikipedia