Boek
Nederlands

Kaatje bij de tandarts

Liesbet Slegers (auteur)

Kaatje bij de tandarts

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Kaatje gaat met papa naar de tandarts. Die kijkt eerst de tandjes van knuffel Konijn na met een spiegeltje op een stokje. Dan is Kaatje aan de beurt. Kaatje poetst haar tanden altijd heel goed. Zullen ze gezond zijn? Prentenboek met eenvoudige felgekleurde illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Kaatje bij de tandarts
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2019
[26] p. : ill.
ISBN
9789044835564 (hardback)

Besprekingen

Kaatje gaat met haar knuffelkonijn en papa naar de tandarts. Thuis poetst Kaatje zelf haar tanden. Bij de tandarts mag ze wachten in de wachtkamer. Er zijn kleurpotloden, papier en boekjes. De tandarts vraagt Kaatje of ze eerst de tandjes van konijn na zal kijken, Kaatje vindt dat prima. De tandarts laat Kaatje stap voor stap zien wat ze gaat doen. Ze doet een mondkapje voor, ze trekt handschoenen aan, met een klein spiegeltje kijkt ze in de mond van Kaatje en ze kriebelt met een haakje aan elke tand. Prentenboek met kleurrijke illustraties op elke rechterpagina en tekst op de linkerpagina in een gekleurd kader. Veel gebruik van primaire en secundaire kleuren, en grote ronde vormen, wat de prenten een uitnodigend en vrolijk karakter geeft. Aantrekkelijk voor jonge peuters om samen met een ouder of begeleider te lezen en te bekijken. Stevige, gladde pagina’s, geschikt om vaak te hanteren. Goede voorbereiding op een bezoek aan de tandarts. Deel uit de uitgebreide serie over peuter Kaatj…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia

Suggesties