Boek
Nederlands

Rik en de beroepen

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Rik en de beroepen
×
Rik en de beroepen Rik en de beroepen

Rik en de beroepen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Rik maakt kennis met allerlei beroepen, zoals de kapper, piloot en astronaut. Zijn poes Sam heeft zich op elke pagina verstopt. Prentenboek met elf thematische zoekplaten met korte informatie, vragen en eenvoudige zwartomlijnde kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.
Onderwerp
Beroepen
Titel
Rik en de beroepen
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2016
[28] p. : ill.
ISBN
9789002259784 (hardback)

Besprekingen

Rik gaat verschillende beroepen uitproberen. Van bakker tot werken op een kinderdagverblijf, van fotograaf tot piloot. Vijfde deel uit de serie 'Zoekboek' met Rik. De elf beroepen worden op een dubbele pagina getoond. Links bovenaan staat een inleidende tekst in een schreefloze letter en korte zinnen. Onder de grote kleurenillustratie met zwartomlijnde figuren staat steeds een poezenkopje en vijf gekleurde ringen met zoekopdrachten. Op elke plaat kunnen kinderen zoeken naar Sam de poes en per beroep naar verschillende voorwerpen, dingen tellen, kleuren noemen of soorten fruit of dieren. Achterin staan de oplossingen op een dubbele pagina. De prenten in bekende stijl zijn vrolijk, eenvoudig, kleurrijk en herkenbaar voor kleine kinderen. De grote en stevige uitgave is keurig verzorgd, met kleurrijke illustraties en stevige pagina’s. Leerzaam kijk- en zoekboek dat direct de aandacht trekt van de doelgroep en eindeloos veel kijkplezier zal geven thuis, op school en bij de kinderopvang. Vo…Lees verder

Rik en de beroepen

In dit zoekboek maken de kleuters samen met Rik en zijn poes Sam kennis met elf verschillende beroepen: bakker, piloot, dokter, kinderverzorgster, schilder, kapper, buschauffeur, fotograaf, politieagent, speelgoedmaker, astronaut. Op de goed gestructureerde prenten moeten de kleuters eerst Sam zoeken. De poes verstopt zich altijd ergens op de prent. Daarna krijgen ze vijf opdrachtjes. Naast woordenschatverrijking zitten er ook veel teloefeningen bij. Het beroep van fotograaf is sinds de digitale fotoapparaten wel minder actueel. Op de laatste bladzijde staan bij wijze van inhoudstafel alle platen nog eens afgedrukt. Een zeer bruikbaar boek voor de kleuterklas.


Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia