Boek
Nederlands

Rik en zijn papa

Liesbet Slegers (auteur)

Rik en zijn papa

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Rik is een dag thuis met papa. Ze ruimen samen het huis op, doen spelletjes en brengen het afval weg. Ze werken ook samen in de tuin en maken een wandeling met hond Bas. Prentenboek met elf thematische zoekplaten met eenvoudige zwartomlijnde kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Papa
Titel
Rik en zijn papa / tekst en illustraties Liesbet Slegers
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2019
[26] p. : ill.
ISBN
9789002266867 (hardback)

Besprekingen

Rik is een dag thuis met papa. Vanaf het ontbijt tot aan de wandeling met de hond voordat mama thuiskomt, wordt gevolgd wat Rik en zijn vader gezellig en nuttig samen doen, zowel binnen als buiten. Ze ruimen de ontbijttafel op en spelen paardje, ze wassen zich en poetsen hun tanden, hangen de was op en brengen oude spullen naar recyclagepark. Ook doen ze boodschappen en werken ze samen in de tuin. Groot stevig prentenboek met glanzende platen op stevig papier van de auteur van vele peuteruitgaven, die bekend staat om haar duidelijk zwartomlijnde, platte tekenstijl en figuren met grote ronde hoofden en lachende gezichten. Het verhaal begint al op de titelpagina en vertelt op elf dubbele bladzijden in een paar zinnen de verschillende bezigheden. Hierbij wordt de lezer aangesproken en gestimuleerd om zes vragen te beantwoorden door te zoeken naar aantallen, kleuren en begrippen. Ten overvloede staan de antwoorden achterin in een overzicht met verkleinde weergaven van alle platen. Aantrek…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia