Boek
Nederlands
Tijdens het spelen van verstoppertje in het park verdwijnt Ella, het 4-jarige dochtertje van Lisa, spoorloos.
Titel
Ik tel tot tien
Auteur
Linda Green
Vertaler
Yolande Ligterink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
While my eyes were closed
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2017
335 p.
ISBN
9789022579923 (paperback)

Besprekingen

Lisa Dale speelt in het park verstoppertje met haar dochtertje Ella (4). Ze telt tot honderd maar wordt afgeleid door een telefoontje. Als ze zich omdraait is Ella weg. Verstopt op een hele goede plek, denkt Lisa nog. Maar al gauw blijkt dat Ella echt verdwenen is en begint de nachtmerrie van elke ouder; je kind is meegenomen door iemand. Linda Green (1970) zet met dit gegeven een snoeihard verhaal neer met zoveel opgebouwde spanning dat je je moet beheersen om niet even de laatste pagina te lezen. De hoofdstukken zijn vanuit verschillende karakters geschreven, daardoor denk je te weten hoe het zit maar het blijkt toch anders. Hoe loopt dit af? Het kan alle kanten op en Green slaagt erin alle opties open te houden. Weer echt een boek dat je moet uitlezen vanaf het moment dat je er aan begon.

Over Linda Green

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Mrs Nobody5

Linda Green, (Noord-Londen, 1970) is een Brits journaliste en schrijfster van romans en thrillers. Haar boeken zijn vertaald in twaalf talen, waaronder het Nederlands en Tsjechisch.

Leven en werk

Green werd geboren in Noord-Londen en groeide op in Hertfordshire waar ze op haar zestiende journalistiek ging studeren aan De Havilland College (sinds 1991 de Welwyn Garden City Campus of Oaklands College). Toen ze negen jaar was schreef ze haar eerste novelle, een op een pony gebaseerd tijdreisverhaal Time Machine, maar het kwam nooit tot publicatie. Vanaf haar achttiende begon ze als trainee bij het plaatselijke nieuwsblad, de Enfield Gazette. Ze werkte tien jaar als regionaal journaliste voor diverse bladen onder meer voor Birmingham Daily News en Coventry Evening Telegraph. Vanaf 1998 werkte ze als freelance journalist voor de The Guardian, The Independent on Sunday, The Times Educational Supplement, The Bi…Lees verder op Wikipedia