Boek
Nederlands
Een rechercheur, werkzaam bij de politie in Boston, moet samen met haar team de zaak rond een getraumatiseerde jonge vrouw die voor de tweede maal gekidnapt is, als ook de vermissing van drie vrouwen oplossen.
Titel
Vind haar
Auteur
Lisa Gardner
Vertaler
Els Franci-Ekeler
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Find her
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2017
461 p.
ISBN
9789023454984 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Besprekingen

Vind haar

Eerste zin. Dit zijn de dingen die ik niet wist: als je voor het eerst wakker wordt in een donkere houten kist, denk je dat het niet waar kan zijn.

Flora Dane wordt als jonge studente ontvoerd en meer dan een jaar in een kist gevangengehouden. Haar ontvoerder wil namelijk een gedweeë vrouw. Nadat hij haar lichamelijk en geestelijk heeft ontmanteld, wordt ze zijn droommeisje. Vijf jaar nadat ze is bevrijd en zelf haar ontvoerder het genadeschot heeft gegeven, steekt Flora een man in brand die haar wil aanranden. Want dat doet ze nu al jaren: op aanranders en verkrachters jagen om andere vrouwen te redden. Door haar ontvoering is Flora een lege vrouw geworden. Ze is alleen nog trauma, geobsedeerd door zelfverdediging, altijd bang dat mensen zullen ontdekken dat haar ontvoerder van haar ook een mededader heeft gemaakt. Maar als Flora verdwijnt, zit de politie met de handen in het haar.

Lisa Gardner kruipt wel vaker in de huid van getraumatiseerde mensen. Ze is slim genoeg om niet voor de voorspelbare tegenstelling monster-slachtoffer te gaan. Voor haar ook geen orgie van goor …Lees verder

Rechercheur D.D. Warren, werkzaam bij de politie te Boston, moet samen met haar team de zaak rond een getraumatiseerde jonge vrouw, die voor de tweede maal gekidnapt is, alsmede de vermissing van drie andere vrouwen, oplossen. Een boeiende, uitstekend geschreven en gecomponeerde psychologische thriller, het achtste deel* in de D.D. Warren-serie, vol actie, suspense en deductie. Goede belichting van de frustraties en overlevingsdrang van de gekidnapte vrouw en de onmacht van de politie bij de nasporingen. Prima sfeer-, milieu- en karaktertekening. Een ware pageturner, mede door het vernuftige plot en verrassende ontknoping.

Over Lisa Gardner

Lisa Gardner (1971) is een Amerikaanse schrijfster. Ze is de auteur van verschillende thrillerseries, waaronder FBI Profiler-series (Quincy) met onder meer The Killing Hour en The Next Accident, en Detective D.D. Warren series waaronder titels als Doodverklaard en Vind haar. Ze schreef ook romantische romans onder het pseudoniem Alicia Scott. Een aantal van haar boeken zijn onder meer in het Duits, Nederlands, Spaans en Turks vertaald en op e-book en luisterboek verschenen.

Leven en werk

Gardner groeide op in Hillsboro (Oregon), waar ze afstudeerde aan de Glencoe High School in de stad. Haar roman Gone speelt zich af in een fictieve versie van Tillamook, Oregon.

Halverwege de jaren negentig werkte ze als onderzoeksanalist voor een internationaal consulting bureau in Boston. Gardners werk als onderzoeksanalist wekte haar interesse voor for…Lees verder op Wikipedia