Boek
Nederlands

De beste meester van de hele wereld

Manon Sikkel (auteur), Marja Meijer (illustrator)
+1
De beste meester van de hele wereld
×
De beste meester van de hele wereld De beste meester van de hele wereld

De beste meester van de hele wereld

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
De nieuwe meester Frenkie neemt de klas van Marie en Jack naar een onbewoond eiland om te zien of de kinderen elkaar niet meer zullen pesten. Maar er gaat iets mis en de kinderen belanden in een spannend avontuur. Met zwart-wit illustraties. AVI M5. Vanaf ca. 9 jaar.
Leesniveau
AVI M5, AVI 6
Titel
De beste meester van de hele wereld
Auteur
Manon Sikkel
Illustrator
Marja Meijer
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2022
155 p. : ill.
ISBN
9789048744879 (hardback)

Besprekingen

‘De beste meester van de hele wereld’ is een schoolverhaal over Marie en Jack, die een nieuwe meester krijgen. Meester Frenkie houdt van zijn snor, nette pak en vindt meesters belangrijk. Waar hij niet van houdt, is pesten. Vlak voor de zomervakantie neemt hij de klas mee naar een verlaten eiland. Het lijkt een schoolreisje, maar het is ook een experiment. Zullen de kinderen op het eiland stoppen met pesten? Helaas gaat er iets mis en wordt het ’s nachts spannend voor de kinderen. Gelukkig heeft Marie haar mobiel niet ingeleverd en heeft ze pen en papier bij zich… In grappige stijl geschreven. Manon Sikkel (Raamsdonk, 1965) is een bekende Nederlandse schrijver, psycholoog, journalist en jeugdauteur. Ze schreef meer dan dertig boeken. Haar werk won meerdere literaire prijzen, zoals de Hotze de Roosprijs en de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Met humoristische zwart-wit illustraties. AVI M5. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Manon Sikkel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Manon Sikkel

Manon Sikkel (1965) is journalist, psycholoog en schrijfster van kinderboeken.

Levensloop

Sikkel bracht haar jeugd door in Hilversum, alwaar ze school liep aan het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum. Ze studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook studeerde ze enige tijd aan de London School of Economics.

Als journaliste was en is ze verbonden aan diverse bladen. Naast haar journalistieke activiteiten heeft ze allerlei boeken over uiteenlopende onderwerpen geschreven, zoals over koken, psychologie en interviews. Sinds 2010 legt ze zich vooral toe op het schrijven van kinderboeken. Daarnaast geeft ze les aan de Schrijversvakschool in Amsterdam.

Haar kinderboek Is liefde besmettelijk? door Izzylove is bekroond met de Hotze de Roosprijs 2009 en de Debuutprijs van de Jonge Jury. In 2012 won ze voor het eerst de prijs van de Nederlandse Kinderjury. In 2013 won ze zowel de prijs van de Nederlandse …Lees verder op Wikipedia

Suggesties