Boek
Nederlands

Het grote Boeboeksgroeiboek

Marc De Bel (auteur), Anneriek Van Heugten (medewerker), Frieda Van Raevels (illustrator)
Pit en Puf wonen in het bos. Daar maken ze veel mee. Ze helpen de dieren. Groeiboek van AVI-Start t/m AVI-M4. Met veel grappige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Dieren, Natuur
Leesniveau
AVI Start, AVI M3, AVI E3, AVI M4, AVI 1, AVI 2, AVI 3, AVI 4
Titel
Het grote Boeboeksgroeiboek
Auteur
Marc De Bel
Medewerker
Anneriek Van Heugten
Illustrator
Frieda Van Raevels
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2019 | Andere uitgaves
175 p. : ill.
ISBN
9789461316516 (hardback)

Besprekingen

Pit en Puf zijn vreemde wezentjes: Boeboeks. Ze zijn geen mensen maar ook geen beestjes. Mensen zien nooit Boeboeks. Of toch wel? Deel uit de serie 'Groeiboeken', waarbij de moeilijkheidsgraad toeneemt, naarmate je verder in het boek komt. De uitgave is opgesplitst in vier delen, van AVI-Start t/m AVI-M4, met twee hoofdstukken per AVI-niveau. Het verhaal loopt door alle hoofdstukken door en stimuleert om door te lezen op een hoger niveau. Het eerste deel bevat uitsluitend eenlettergrepige woorden. In het tweede deel worden de letters kleiner en de tekstblokjes groter. De letters in het derde deel zijn nog iets kleiner. Er komen ook tweelettergrepige woorden voor, evenals interpunctie en hoofdletters. In het laatste deel zijn de letters klein, tekstblokken het grootst, en zinnen langer en complexer. Het geheel is aantrekkelijk uitgevoerd met veel vrolijk gekleurde, grappige illustraties. Het boek spreekt een grote doelgroep aan. Beginnende lezers kunnen zichzelf uitdagen en alvast op e…Lees verder

Het grote Boeboeks groeiboek

Hier zijn de 'Boeboeks' van Marc de Bel. De menselijke beestjes of de beestige mensjes proberen eerste lezertjes het plezier in lezen bij te brengen. In acht korte verhaaltjes lijkt het hen ook prima te lukken. Schoolteksten zijn nodig om je wegwijs te maken in de leeswereld, maar geef toe, er is niets leuker dan het lezen van een echt boek, speciaal op jouw maat. Een boek dat je zelf uit kan lezen. Rekening houdend met de verschillende leesniveaus slagen de auteurs erin om fijne, lieve, grappige maar ook wat meer spannende verhaaltjes te verzinnen. De overgang gebeurt geleidelijk aan. Van elk niveau zijn er twee tekstjes. AVI-start: eenvoudige zinnen, woorden van één lettergreep, geen hoofdletters, iets groter lettertype, weinig tekst, grote illustraties. AVI-M3: woorden met tweeklanken, meerdere medeklinkers na elkaar, teksten worden beetje bij beetje langer. AVI-E3: hoofdletters, open en gesloten lettergrepen, langere zinnen, verdubbeling van medeklinkers, samenstellingen. AVI-M…Lees verder

Over Marc De Bel

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikk…Lees verder op Wikipedia

Suggesties