Boek
Nederlands

Zeg me dat ik oké ben : over perfectionisme en bevestigingsdrang

Marcel Hendrickx (auteur)
+1
Zeg me dat ik oké ben : over perfectionisme en bevestigingsdrang
×
Zeg me dat ik oké ben : over perfectionisme en bevestigingsdrang Zeg me dat ik oké ben : over perfectionisme en bevestigingsdrang

Zeg me dat ik oké ben : over perfectionisme en bevestigingsdrang

Zelfhulpgids voor mensen die lijden aan perfectionisme, een streven om aandacht en bevestiging te krijgen dat kan uitlopen op onder meer faalangst en depressie.
Onderwerp
Perfectionisme
Extra onderwerp
faalangst, Informatieve werken
Titel
Zeg me dat ik oké ben : over perfectionisme en bevestigingsdrang
Auteur
Marcel Hendrickx 1948-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2016 | Andere uitgaves
207 p.
ISBN
9789022333068 (paperback)

Besprekingen

Streven naar een onbereikbaar ideaal – stop daarmee! Een ideaal lichaam, baan of relatie bestaat niet. Verschillende schadelijke maatschappelijke trends komen aan bod, maar beloven niet veel goeds. Overdreven perfectionisme kan desastreus zijn. Het kan een compensatie zijn voor aandacht en goedkeuring. De basis van deze behoefte ligt in de eigen levensloop. Een 'coping'strategie voor aandacht die je niet kreeg. Een zoektocht naar aanvaarding en bevestiging. Perfectionistische mensen lopen gevaar door depressies, eetstoornissen, faalangst en burn-out en staan onvoldoende in contact met hun gevoel. Zie wat kinderen op school moeten presteren! De maatschappelijke druk is erg groot. Het boek is een ontdekkingstocht en gewetensonderzoek en is gebaseerd op NLP, neurolinguïstisch programmeren. Veel ervaringen staan beschreven. Geen literatuurlijst; wel reclame voor websites van de schrijver. Een boek voor hulpverleners en mensen die last hebben van de gevolgen van perfect te willen zijn.

Over Marcel Hendrickx

Marcel Hendrickx kan verwijzen naar:

  • Marcel Hendrickx (acteur) (1920–1981), een Belgisch acteur
  • Marcel Hendrickx (wielrenner) (1925–2008), een Belgisch wielrenner
  • Marcel Hendrickx (politicus) (1935–2020), een Belgisch politicus