Boek
Nederlands

Ebbie onder de paraplu

Marjet Huiberts (auteur), Milja Praagman (illustrator)
+1
Ebbie onder de paraplu
×
Ebbie onder de paraplu Ebbie onder de paraplu
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Ebbie wil graag naar de speeltuin maar het regent. Gelukkig heeft hij in dit prentenboek een paraplu die hem drooghoudt wanneer hij naar buiten gaat. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Spelen, Regen
Titel
Ebbie onder de paraplu
Auteur
Marjet Huiberts
Illustrator
Milja Praagman
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2022
[26] p. : ill.
ISBN
9789025776244 (hardback)

Besprekingen

In dit vierde boekje over het aapje Ebbie wil Ebbie graag naar de speeltuin. Helaas regent het, maar Ebbie heeft een mooie paraplu met veel kleuren. Onder de paraplu loopt Ebbie naar de speeltuin, stampend in de plassen, en op zoek naar een kabouter bij een rode paddenstoel met witte stippen. Het is herfst. Ebbie komt uiteindelijk bij de speeltuin waar hij in de draaimolen gaat, en op de schommel speelt. Dan gaat de zon plots schijnen. Leuk verhaaltje dat aansluit bij de belevingswereld van peuters. Opgeschreven in dialoogvorm waarbij het andere personage niet in beeld komt, maar diens tekst is in een lichtere kleur gedrukt. Het hardkartonnen boekje met afgeronde hoeken bevat zo’n vijftig nieuwe woorden die spelenderwijs de woordenschat uitbreiden. De herkenbare en eenvoudige kleuren-illustraties sluiten aan bij de sfeer van het verhaal. Op de omslag staat Ebbie met zijn kleurrijke paraplu. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Marjet Huiberts

Marjet Huiberts (Sassenheim, 17 april 1960) is een Nederlands schrijfster en tekstdichter.

Biografie

Huiberts werd geboren in Sassenheim en groeide op in Oegstgeest in een groot gezin van negen kinderen. Ze ging naar het Atheneum B in Leiden en bezocht daarna de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam waar ze in 1984 afstudeerde.

Huiberts was na haar studie elf jaar lang werkzaam in het onderwijs. Ze gaf les op een school voor slechthorende leerlingen en leerlingen met spraak- en taalmoeilijkheden. Ook werkte ze als dansconsulent bij het "Steunpunt voor Kunstzinnige Vorming". Daarnaast studeerde zij orthopedagogiek, volgde zang- en pianolessen en bezocht de schrijversvakschool in Amsterdam.

Carrière

Huiberts won in 1998 een wedstrijd voor tekstdichters. Ze ging toen aan de slag als schrijfster en tekstdichter. Ze schreef liedjes voor onder ande…Lees verder op Wikipedia

Suggesties