Boek
Nederlands

Sinterklaasliedjes

Mark Janssen (illustrator)

Sinterklaasliedjes

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Het Sinterklaasverhaal wordt via bekende liedteksten, van 'Wie komt er alle jaren' tot 'O, kom er eens kijken', verteld maar dan zonder de traditionele Zwarte Piet. Grote uitgave met grote gedetailleerde kleurenillustraties waarop zeven beroete kindpietjes zich vermaken op straat, in de dierentuin enz. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.
Titel
Sinterklaasliedjes
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2020
[28] p. : ill.
ISBN
9789047712213 (hardback)

Besprekingen

Groot formaat prentenboek (34 cm) rondom bekende Sinterklaasliedjes als Hoor de wind waait (-), 'Zie de maan schijnt (-) en Zachtjes gaan de paardenvoetjes, maar zonder de traditionele Zwarte Piet. De geheel gekleurde kijkplaten in gemengde techniek beslaan een spread en hebben de gedetailleerdheid, blije speelsheid en hoge kwaliteit van Charlotte Dematons' bekroonde 'Het grote Sinterklaasboek'. Hoofdfiguren zijn zeven aandoenlijke, acrobatische kindpietjes en -sinterklazen die zich in de nacht prima vermaken op de besneeuwde Hollandse daken, in de dierentuin, langs de grachten en in de straten van een grote stad als Amsterdam. Het sfeervolle spel van licht-donker, het gebruik van afsnijdingen, ruimtelijkheid en (vogel)perspectief verhogen de betrokkenheid; vele identificatiemogelijkheden. Een welkome, doordachte, fraaie uitgave in een roerige tijd waarin de zwarte pietfiguur, Sints helper, ter discussie staat. Op de laatste prent staan de zeven deels verklede kindfiguurtjes met beroe…Lees verder

Over Mark Janssen

Marcus Jacques Agnes (Mark) Janssen (Eijsden, 24 juli 1974) is een Nederlandse illustrator.

Hij studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Na zijn afstuderen in 1997 vestigde hij zich als fulltime illustrator in Valkenburg aan de Geul, waar hij een atelier aan huis heeft.

Mark maakt illustraties voor zowel kinderen als voor volwassenen. Vanaf zijn eerste kinderboek 'Mijn vriend de sjeik' van Ulf Stark (Lemniscaat 1997) tot aan 2016, werkte hij aan 450 kinder- en prentenboeken voor bijna alle grote Nederlandse en Belgische uitgeverijen. Heel wat van zijn boeken vonden reeds hun weg naar het buitenland en werden vertaald in meer dan tien talen. Ondertussen verschenen ook de eerste boeken voor beginnende lezers waarvoor hij zowel de tekst als de tekeningen leverde.

In 2016 startte Mark succesvol met een nieuw oeuvre; het eigen prentenboek 'Niets gebeurd' werd door de pers lovend onthaald. Daarna volgden 'Dino's bestaan niet' (2017), 'Eiland' …Lees verder op Wikipedia