Strip
Nederlands

Dood spoor

Mark Millar (scenarist), Terry Dodson (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Een mysterieuze schurk heeft de geheime identiteit van de muurkruiper ontdekt... en nu verandert hij het leven van Peter Parker stukje bij beetje in een nachtmerrie. Zijn vrouw Mary Jane, zijn tante May; niemand is nog veilig. Hoe ver gaat Spider-Man om zijn naasten te beschermen? Bij wie klopt hij aan voor hulp? En welke vijanden kruisen zijn pad tijdens deze race tegen de klok?
Onderwerp
Superhelden
Extra onderwerp
strips
Titel
Dood spoor
Scenarist
Mark Millar
Illustrator
Terry Dodson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Spider-Man, down among the dead men 3-4
Uitgever
Breda: Dark Dragon Books, © 2020
[56] p. : ill.
Aantekening
Contains material originally published in magazine form as Spider-Man, down among the dead men #3-4
ISBN
9789463734202 (paperback)

Besprekingen

In 2004/2005 is deze zesdelige stripserie verschenen bij de Junior Press in de serie 'Spiderman' en bestond toen uit twaalf delen. Het eerste deel begon gelijk met een gevecht met Green Goblin. Daarna werd de tante van Spiderman ontvoerd en begon een voorlopig eindeloze klopjacht – maar op wie? Wie is degene die de geheime indentiteit van onze superspin ontdekt heeft? Superman gaat te rade bij zijn andere collega- uperhelden. De Avengers werken niet echt mee. Zijn ex-vriendin Black Cat wel. In de volgende delen komen nog meer oude bekenden in beeld. In dit tweede deel wordt Spiderman een loer gedraaid en komt tante weer boven water. Het scenario zit goed in elkaar, maar zonder echt van hoog niveau te worden. Voor het tekenwerk geldt min of meer hetzelfde: gedegen vakwerk. Naast veel gooi- en smijtwerk is er ook sprake van enige romantiek en humor, maar het geweld voert de boventoon.

Over Mark Millar

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America

Mark Millar (geboren 24 december 1969) is een Schotse comicschrijver. Hij is bekend door zijn werken aan Kick-Ass, Wanted, The Secret Service en Civil War. Voor zijn werken is hij al genomineerd geweest voor vier Eisner Awards en twee Eagle Awards.

Carrière

Millar schreef zijn eerste comic, Trident's Saviour toen hij nog op de middelbare school zat. Hij werkte hier voor samen met Daniel Vallely die voor de tekeningen zorgde. Saviour combineerde elementen zoals religie, satire en superhelden.

Tijdens de jaren 90 werkte Millar aan 2000 AD, Sonic the Comic en Crisis. Door zijn Britse werken trok hij de aandacht van DC Comics en in 1994 begon hij te werken aan zijn eerst Amerikaanse comic genaamd Swamp Thing. De eerste vier uitgaven schreef hij samen met Grant Morrison, zodat hij gemakkelijk het werk kon leren kennen. Vanaf toen begon Millar aan verschillende DC titels te werken, vaak samen met Mo…Lees verder op Wikipedia