Boek
Nederlands

De duistere koningin

Marloes Kemming (auteur), Kristel Steenbergen (illustrator)
+1
De duistere koningin
×
De duistere koningin De duistere koningin
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Isa (11) heeft de stomste zomervakantie ooit, tot ze een magische wereld ontdekt vol wonderlijke wezens, spannende plekken en een groot gevaar. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De duistere koningin
Auteur
Marloes Kemming
Illustrator
Kristel Steenbergen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2023
223 p. : ill.
ISBN
9789048866366 (hardback)

Besprekingen

Een jeugdroman vol avontuur, magie, vriendschap en heldenmoed. De lezer volgt het verhaal van Isa (11), die de stomste zomervakantie ooit heeft. Tot ze in de tuin van haar saaie oom Arnold een poort naar Fabulant ontdekt, een magische wereld vol wonderlijke wezens, spannende plekken en groot gevaar. Isa valt per ongeluk door de poort en begint aan een avontuurlijke reis. Kan een doodgewoon meisje het winnen van het kwaad? Spannend, vlot en meeslepend geschreven. Voor lezers van 'Harry Potter', 'Het oneindige verhaal' en 'Alice in Wonderland'. Marloes Kemming (1983) is een Nederlandse auteur. Ze schreef meerdere boeken. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Marloes Kemming

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door PaDeBos

Marloes Kemming (Druten, 1983) is een Nederlandse kinderboekenschrijver en schrijver van verhalen voor kinderen. Daarnaast is ze parttime werkzaam als communicatieadviseur.

Biografie

Kemming studeerde kunst- en architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en beeldende kunst aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Na haar studie reisde ze drie jaar lang solo de wereld rond, waarna ze zich vestigde in Amsterdam. Marloes was writer in residence in Shakespeare and Company in Parijs, op Ruigoord en bij Schrijvers in Sluis. Kemming debuteerde in 2015 met een roman voor volwassenen, Het kleine leven van Norbert Jones. Hiermee won ze de Coffeecompany Book Award. Kemming schrijft verder jeugdliteratuur, zoals prentenboeken, gestreepte boekjes en korte verhalen voor kinderen. Fabulant - de duistere koningin (2022) is haar eerste boek voor kinderen van 10+. Deel 2 van de Fabulant-trilogie, Fabulant - de…Lees verder op Wikipedia