Boek
Nederlands

Waar is Wally nu weer?

Martin Handford (auteur)
+1
Waar is Wally nu weer?
×
Waar is Wally nu weer? Waar is Wally nu weer?

Waar is Wally nu weer?

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Wally maakt een reis door de tijd. Hij trekt via de holbewoners, Egyptenaren en de middeleeuwse burgers naar buitenaardse wezens. Prentenboek met grote gekleurde zoekplaten. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Waar is Wally nu weer?
Auteur
Martin Handford
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Where's Wally now?
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, © 2021 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
9789002258954 (hardback)

Besprekingen

Dit is het tweede boek in de uiterst succesvolle reeks zoekboeken rond de gebrilde nerd Wally. Oorspronkelijk kwam het in 1988 uit, een jaar na het eerste boek, Waar is Wally?, maar deze uitgave (tiende druk) betreft de tweede editie, waarin Handford nieuwe zoekopdrachten heeft gestopt. Handford bracht die tweede edities van zijn eerste boeken zo rond 1997 uit, toen zijn reeks wereldwijd succes had en er allerlei bijzondere edities en spin-offs werden ontwikkeld. Waar Wally in het eerste boek allerlei alledaagse plaatsen bezocht (stad, strand, station, safari park, speeltuin etc.), wandelt hij in het tweede boek door de geschiedenis. Met rassenschreden en vrij selectief: de prehistorie, het oude Egypte en Rome, de Vikingen, de kruistochten en middeleeuwen, de Azteken, het 17e-eeuws Japan, de boekaniers, het Parijs en het Wilde Westen van 100 jaar geleden, en als toetje een blik op de verre toekomst. Zoals steeds bulken de grote prenten uit van gebouwen, scènes en persona…Lees verder
Groot formaat zoekplatenboek met op elke linkerpagina een afbeelding van een opengeslagen boek en een korte, inleidende, enigszins humoristische tekst in verschillende lettertypen. Op de zeer gedetailleerde, overvolle, kleurige tekeningen, die alle een andere historische periode uitbeelden (het stenen tijdperk, het oude Rome, Vikingen, Azteken, maar ook buitenaardse wezens), moet de hoofdfiguur Wally, een kleine, brildragende reiziger, evenals een verloren boek gezocht worden. Met systematisch kijken is Wally goed te traceren; het boek is veel moeilijker terug te vinden. In de tekeningen is allerlei grappigs verwerkt, soms heel duidelijk: een piramide op zijn kop, soms moet je het echt 'zien': een beer die een man op zijn schouder tikt. Meer een doe-en zoekboek, dan een leesboek, waarbij kinderen en passant toch de nodige informatie meekrijgen. Deel uit de serie zoekboeken 'Waar is Wally'*. Vanaf ca. 5 jaar.

Over Martin Handford

Martin Handford (Hampstead, Londen, 1956)is een Engels kinderboekenschrijver en -illustrator die vanaf de jaren negentig bekendheid verwierf door zijn "Where's Wally?"-boeken (Nederlands: "Waar is Wally?").

Zijn Wally-serie kwam erop neer dat in deze zogenoemde zoekboeken in grote illustraties een in rood en wit geklede man gevonden moest worden: Wally. De boeken verschenen in meer dan 25 landen, waaronder Japan en de Verenigde Staten. Vanaf 1987 verschenen er zes klassieke "Waar is Wally?"-boeken, variërend in moeilijkheidsgraad. Daarnaast bracht Handford een aantal speciale Wallyboeken uit die vooral bedoeld waren als merchandise, zoals verzamelalbums en stickerboeken.