Strip
Nederlands

Zo zie je maar

Merho (auteur), Kristof Fagard (medewerker), Peter Van Gucht (medewerker)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Virtual reality via contactlenzen. Opeens waan je jezelf in volle bezetting ten tijde van WO II. Dat overkomt Marcel Kiekeboe. Wat is er in een ver verleden gebeurd waardoor zijn nieuwe opticien wraak op hem wil nemen? En dit terwijl Nopel de hele tijd gepest wordt op school.
Titel
Zo zie je maar
Auteur
Merho
Medewerker
Kristof Fagard Peter Van Gucht Jos Vanspauwen
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2017
48 p. : ill.
ISBN
9789002262159 (paperback)

Besprekingen

Marcel Kiekeboe komt bij zijn opticien zijn oude pestkop van zijn vroegere school tegen. Deze pestkop hangt nazi-sympathieën aan en heeft toevalligerwijs de beschikking over contactlenzen waarmee hij Marcel Kiekeboe opnieuw kan pesten door hem lastig te vallen met het zicht op nazi's. De zoon van Marcel Kiekeboe wordt op hetzelfde moment op school gepest, niet geheel toevallig door de zoon van de opticien. Als het pestgedrag enigszins uit de hand loopt, keren de zaken zich tegen de pesters. Album 149 van een langlopende stripreeks rond de in Vlaanderen zeer bekende familie Kiekeboe. De auteur ervan maakt veel gebruik van woordgrappen en parodieert met graagte bekende Vlaamse personages en situaties. Humoristisch en karikaturaal verteld stripverhaal zonder veel diepgang, maar met kennelijk een ruim lezerspubliek.

Over Merho

CC BY 3.0 - Foto van/door Andrew

Merho, pseudoniem van Robert Carolus Wilhelmina (Rob) Merhottein (Antwerpen, 24 oktober 1948), is een Belgische stripauteur, die voornamelijk gekend is voor zijn strip De Kiekeboes.

Levensloop

Merho groeide op in de Seefhoek, een wijk van Antwerpen. Aanvankelijk wilde hij komiek worden, maar Merho koos dan al op jonge leeftijd om striptekenaar te worden. Daarom bezocht hij meermaals de striptekenaars Bob Mau en Pom voor advies. Merho tekende tijdens zijn middelbareschooltijd zijn eerste strips. De gagstrip Comi & Dacske verscheen vanaf 1964 in het tijdschrift De Middenstand. Een andere gagstrip, Zoz en Zef, verscheen in 1965 in het tijdschrift Jong Caritas. Vervolgens studeerde Merho toegepaste grafiek aan de Sint-Lukashogeschool in Brussel. Na zijn studies begon hij in 1970 te werken bij Studio Vandersteen waar hij ter vervanging van Eduard De Rop de strip Jerom inktte. In o…Lees verder op Wikipedia

Suggesties