Boek
Nederlands

De jongen die graag katten tekende en andere verhalen

Michael De Cock (auteur), Fatinha Ramos (illustrator)
+1
De jongen die graag katten tekende en andere verhalen
×
De jongen die graag katten tekende en andere verhalen De jongen die graag katten tekende en andere verhalen

De jongen die graag katten tekende en andere verhalen

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Sommige verhalen bestaan al eeuwenlang. Ze werden beleefd en verzonnen, verteld en naverteld in een andere tijd, of in verre landen. Maar verdwijnen doen ze niet. Ze reizen door ruimte en tijd en blijven mensen van alle landen, standen en tijden boeien. Weet je waarom? Net omdat het verhalen van en over mensen zijn. Net omdat wij ook mensen zijn. Mensen met dromen en verlangens, passies en angsten
Titel
De jongen die graag katten tekende en andere verhalen
Auteur
Michael De Cock
Illustrator
Fatinha Ramos
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Davidsfonds /Infodok, 2021
86 p. : ill.
ISBN
9789002273186 (hardback)

Over Michael De Cock

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Michael De Cock (Mortsel, 25 december 1972) is een Vlaamse acteur en theatermaker. Daarnaast is hij actief als schrijver, vertaler en regisseur. Hij werd bekend met zijn rol als Kristoff Verbist in Thuis, die hij speelde van 1997 tot 2001.

Hij speelde ook nog gastrollen in onder andere Flikken (Olivier Cools & Jan, de echtgenoot van Emma Boon), Sedes & Belli, Spoed en Witse. Hij had ook een gastrol in de politieserie Aspe

Sinds 2006 is Michaël De Cock directeur van theatergezelschap 't Arsenaal in Mechelen. In 2015 behaalde hij voor Veldslag om een hart een Boekenleeuw.

In september 2016 volgde hij Jan Goossens op als hoofd van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel. Hij wordt ook de voorzitter van filmfestival MOOOV na de editie van 2015.

In 2016 speelde hij een van de hoofdrollen in fictieserie De 16.

Suggesties