Boek
Nederlands

Van Peel tot Evenaar : Antwerpen-Dakar per Vespa

Michael Van Peel (auteur)
+1
Van Peel tot Evenaar : Antwerpen-Dakar per Vespa
×
Van Peel tot Evenaar : Antwerpen-Dakar per Vespa Van Peel tot Evenaar : Antwerpen-Dakar per Vespa

Van Peel tot Evenaar : Antwerpen-Dakar per Vespa

Genre:
Reisverslag van een tocht per Vespa van Antwerpen naar Dakar.
Titel
Van Peel tot Evenaar : Antwerpen-Dakar per Vespa
Auteur
Michael Van Peel
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, 2016
285 p. : ill.
ISBN
9789460014918 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

‘Het paradijs is geen locatie maar een moment in je leven waarin alles klopt. Ga dus niet op reis met als doel het paradijs te vinden, nee, ga op reis met het doel onderweg te zijn’, aldus de Vlaamse auteur die op zijn twintig jaar oude Vespa van Antwerpen naar Dakar rijdt met een minimum aan bagage. Zijn belevenissen zijn vaak vermakelijk, zijn overpeinzingen zetten soms aan tot nadenken. Zeven hoofdstukken leiden de lezer van het ontstaan van de reis en het vertrek tot aan de eindbestemming. Het boek bevat meer dan vijftig kleurenfoto's die één of twee pagina's beslaan, een aantal kaarten waarop de reisroute is aangegeven, enkele humoristische kaders en citaten of teksten van bekende schrijvers, dichters, astronauten en cabaretiers. Originele vormgeving met hoofdstuktitels in de vorm van een versnellingsbak. De auteur is stand-up comedian en schrijft columns voor onder andere De Morgen en P-Magazine. Voor dat laatste schreef hij gedurende zijn reis ook verschillende stukken. Een hee…Lees verder

Over Michael Van Peel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Filip Naudts

Michael Van Peel (16 september 1978) is een Antwerpse stand-upcomedian. In 2005 maakte hij zijn debuut, aangemoedigd door comedian Nigel Williams.

Sindsdien stond hij in de finales van de 123 Comedy Award en het stand-upconcours van het Amsterdams Kleinkunst Festival. In november 2007 won hij zowel de jury- als publieksprijs van de Culture Comedy Award. Hij stond al op de Gentse Feesten en op het Oostendse Theater Aan Zee. Hij trad ook op als deel van het voorprogramma van Philippe Geubels.

In 2009 won hij het cabaretfestival Humorologie en op het eind van het jaar maakte hij een eerste oudejaarsconference.

Op tv trad hij enkele keren aan in Comedy Casino. Captaties van zijn eindejaarsconferences Van Peel Overleeft 20.. werden in 2012-2018 opgenomen in de Antwerpse Arenbergschouwburg en uitgezonden op Canvas.

Zijn komische stijl wordt gekenmerkt door een hoge grapdichtheid met grappen die voornamelijk gebaseerd zijn op de actualiteit van he…Lees verder op Wikipedia