Strip
Nederlands

Deep impact

Midam (auteur), Eric Adam (scenarist), Patelin (illustrator)
In de reeks:
Game Over; 20
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
Deep impact / scenario Midam en Adam ; tekeningen Midam en Patelin
Auteur
Midam
Scenarist
Eric Adam
Illustrator
Patelin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Deep impact
Uitgever
[Marcinelle]: Dupuis, 2021
45 p. : ill.
ISBN
9789031439331 (paperback)

Besprekingen

Deze van oorsprong Belgische strip van de tekenaars Midam (Michel Ledent) en Adam (A. Schnurrer) is een kind van het computertijdperk. Hoofdfiguur is Barbaar, een figuur die zijn oorsprong vindt in de digitale wereld van computergames. Oorspronkelijk was hij een bijfiguur, een personage in de stripreeks 'Kid Paddle'. Al twintig albums lang beleeft Barbaar echter zijn eigen avonturen. De strip is qua opzet sterk verwant met games in die zin dat er vrijwel geen gesproken tekst is en de belevenissen en grappen puur visueel zijn, telkens in grappen van één of twee pagina's. In zijn strijd tegen de slechteriken, de Blorks, volgt Barbaar steeds een bordje waarop Exit staat. Vrijwel altijd loopt dat tragisch voor hem af. Voor het sein 'Game over' gegeven wordt, volgt nog een avontuur dat in zijn spanning zeker ook hilarische humor kent. Afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel, 'Beauty trap'*.

Over Midam

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Michel Ledent (Etterbeek, 16 mei 1963) is een Belgisch stripauteur, bekend onder zijn pseudoniem Midam. Hij is de auteur van de strips Kid Paddle en Game over.

Na afgebroken studies binnenhuisarchitectuur en fotografie (aan het INRACI, Institut de radioéléctricité et de cinématographie), volgde hij de opleiding illustratie aan Sint-Lukas in Brussel. Na zijn dienstplicht en enkele jaren stempelen, kon hij aan de slag als illustrator bij enkele bladen, Intermediair (een blad voor kaderleden) en Micro Systèmes (een computerblad). Zijn debuut als striptekenaar kwam er in 1993 met De Gowap op scenario van Mythic, die werd gepubliceerd in Kuifje. Maar na een onenigheid met de scenarist droeg Midam de reeks over aan tekenaar Curd Ridel. Van Patrick Pinchart, hoofdredacteur van Robbedoes, krijgt hij de kans een redactiepagina over videogames te maken voor dit stripmagazine. Hieruit ontstaat het personage van de gamende jongen, …Lees verder op Wikipedia