Boek
Nederlands

Het eigenwijze ei

Milja Praagman (auteur)
+1
Het eigenwijze ei
×
Het eigenwijze ei Het eigenwijze ei

Het eigenwijze ei

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Ei is er in zijn eentje vandoor gerold, maar waar is zijn mama? De lammetjes en kalfjes weten het niet — zelfs de kip met haar nest is niet zijn mama! Waar hoort Ei bij? Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf 4 jaar.
Onderwerp
Eieren, Mama, Papa
Titel
Het eigenwijze ei
Auteur
Milja Praagman
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789025883669 (hardback)

Besprekingen

Een lieflijk prentenboek over een ei dat zijn moeder kwijt is. Het eigenwijze ei rolt er in zijn eentje vandoor. Dan botst hij tegen een rots en krakt zijn schaal. Hij neemt de benen en komt onderweg naar zijn mama allerlei jonge dieren tegen. De kalfjes en lammetjes weten ook niet waar zijn mama is — zelfs de kip met haar nest zegt dat hij niet van haar is. Bij wie hoort Ei dan wel? Ondertussen is Papa Zwaan op zoek naar vermiste Ei... In zachtaardige, rijmende stijl geschreven. Met eenvoudige, maar sfeervolle gekleurde illustraties. Vanaf 4 jaar.

Over Milja Praagman

Milja Praagman (Amsterdam, 3 april 1971) is een Nederlandse illustrator en schrijver van prentenboeken. In 2017 won ze een Zilveren Penseel voor haar prentenboek Omdat ik je zo graag zie. Ze is ook de maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2018, met als thema 'Vriendschap'.

Praagman studeerde af als grafisch ontwerper aan de Academie voor Beeldende Kunsten Sint-Joost te Breda. Met een startstipendium ging ze aan de slag als zelfstandig ontwerper en illustrator. Ze werkte in het begin veel voor kranten en tijdschriften zoals Okki, Bobo, Hello you en ze maakte animaties voor Sesamstraat. Nadien begon ze prentenboeken te illustreren. In 2005 debuteerde ze met Meneer Po.

Prijzen

  • 2011 - Leespluim voor Nog 100 nachtjes slapen
  • 2013 - Prentenboek van het jaar - Nog 100 nachtjes slapen
  • 2016 - Prentenboek Top Tien - Vergeet mij nietje
  • 2017 - Zilveren Pensee…Lees verder op Wikipedia