Boek
Engels

Saturday requiem

Nicci French (auteur)
Als psychotherapeute Frieda Klein Hannah Doherty, die 13 jaar geleden voor moord in een gesloten inrichting is opgenomen, moet beoordelen, gaat ze zich afvragen of Hannah zelf ook niet slachtoffer is.
Extra onderwerp
Klein, Frieda ; personage
Titel
Saturday requiem
Auteur
Nicci French
Taal
Engels
Uitgever
London: Penguin Books, 2017
389 p. : ill.
ISBN
9781405918619 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Dertien jaar geleden werd de achttienjarige Hannah Doherty gearresteerd voor de wrede moord op haar familie. Het was een uitgemaakt zaak en Hannah werd opgenomen in een gesloten inrichting. Wanneer aan psychotherapeute Frieda Klein gevraagd wordt om Hannah te ontmoeten en haar te beoordelen, gaat ze aarzelend akkoord. Wat ze ontdekt, beangstigt haar. Frieda wordt achtervolgd door de gedachte dat Hannah misschien wel net zo veel slachtoffer is als haar familie. Dat er jaren terug iets niet in orde was. Wanneer Hannah’s zaak haar steeds meer bezighoudt, begint Frieda zich te realiseren dat ze het op moet nemen tegen iemand die koste wat het kost zichzelf wil beschermen. Zelfstandig te lezen maar leuker als de vorige delen over Frieda Klein ook bekend zijn. Sinds 2011 verschenen al vijf delen*. Meer over deze serie is te vinden op www.niccifrench.nl. Pocketuitgave, duidelijke letter, ruime marge.

Over Nicci French

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Nicci French is het pseudoniem van het Britse schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French, die samen psychologische thrillers schrijven. Ze trouwden in 1990 en hebben samen twee kinderen. Gerrard heeft ook nog twee kinderen uit haar eerste huwelijk.

Biografieën

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard (10 juni 1958) groeide op in Worcestershire en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford. Ze heeft les gegeven in Los Angeles en Londen, begon een tijdschrift voor vrouwen en werd freelance journalist. Ze trouwde en kreeg twee kinderen, maar dit huwelijk hield geen stand. Toen ze weer vrijgezel was, ontmoette ze Sean French. Ze ontmoette hem toen ze werkte voor de New Statesman.

Sean French

Sean French (28 mei 1959) werd geboren in Bristol en studeerde ook Engelse literatuur aan …Lees verder op Wikipedia