Strip
Nederlands

Des duivels

Nix (auteur), Benus (illustrator)
+1
Des duivels
×
Des duivels Des duivels
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Meneer pastoor klimt regelmatig in zijn klokkentoren om de buurt in het oog te houden met een verrekijker. Op een dag is hij zo de bevoorrechte getuige van een occult ritueel waarbij veel bloed vloeit. De pastoor doet hiervan meteen aangifte op het politiekantoor maar niemand gelooft hem. Het klinkt allemaal nogal verward en hij deed de laatste tijd al een beetje vreemd sinds hij eens van de trapp
Onderwerp
Politie
Titel
Des duivels
Auteur
Nix
Illustrator
Benus
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2021
32 p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie De buurtpolitie
ISBN
9789002272080 (paperback)

Besprekingen

Als de pastoor de kerktoren beklimt en boven rondkijkt, schrikt hij zich lam als plots de klokken luiden. Hij valt van de trap en wordt met een hersenschudding opgenomen. Intussen doen kinderen in een verlaten huis een vreemde ontdekking: ze vinden rituele tekeningen en mensenbloed. Die ontdekking doet de pastoor later ook nog op een andere plek. Maar omdat hij zich zo raar gedraagt na die valpartij gelooft men hem niet en wordt hij opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Daar ontmoet hij een medepatiënt die beweert dat hij God is en die hem helpt ontsnappen. Helaas blijkt deze man een patiënt met een gespleten persoonlijkheid te zijn, die dus ook optreedt als satan en deze bizarre riten uitvoert. Het team van de buurtpolitie lost dit alles netjes op. Grappig en bijna absurd verhaal dat even vlot verteld als getekend is en waarvan humor eerder door volwassenen zal gewaardeerd worden. Afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel, 'Gauwdief 2.0' (2021)*.

Over Nix

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Nix is het pseudoniem van de Vlaamse cartoonist Marnix Verduyn (Kortrijk, 20 juni 1969). Hij staat vooral bekend om zijn gagstrips Kinky & Cosy.

Biografie

Nix is burgerlijk ingenieur elektrotechniek en docent aan het stripatelier van het Brusselse St.-Lucas Instituut. Hij publiceert onder meer in Le Vif Focus, Yeti, PAN, Spirou, Le Feraille Illustré, De Standaard, De Morgen en Focus Knack.

Zijn bekendste reeks Kinky & Cosy was ook gedurende een aantal seizoenen als animatieserie te zien in het televisieprogramma Volt. In 2006 won het Kinky & Cosy-album Is het nog ver? de prijs voor het beste humoralbum op het Internationale Stripfestival van Angoulême. In 2007 won het derde album van Kinky & Cosy de jeugdprijs, Le petit Spirou, op de stripveertiendaagse van Brussel.

Een andere stripreeks van Nix is Billy Bob, een absurde humo…Lees verder op Wikipedia