De Obeliskpoort

N.K. Jemisin (auteur), Lia Belt (vertaler)
Essun, een Orogone met speciale krachten, moet het Stilte-continent redden, maar zij wordt vooral in beslag genomen door de ontvoering van haar dochter en andere persoonlijke tragedies.
Extra onderwerp
fantasy, Fantasy (volw.)
Titel
De Obeliskpoort
Auteur
N.K. Jemisin
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The obelisk gate
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2019
350 p. : kaart
ISBN
9789024580453 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Het nieuwe Vijfde Seizoen, uitbarsting van de aarde die is veroorzaakt door Alabaster Tienring, dreigt het hele Stilte-continent voor duizenden jaren stil te leggen. Essun, een Orogene die de aarde met haar wil kan manipuleren, moet het werk van Alabaster voortzetten. Maar is dit om de aarde te redden of te verwoesten? Hoe dan ook, ze heeft geen keus. Maar hiervoor moet ze connectie maken met de krachtige zwevende obelisken. Haar hoofd is echter bij haar dochter Nassun, die is ontvoerd door haar vader, en ze worstelt nog met alle verliezen die ze heeft meegemaakt in haar leven. Het verhaal gaat verder waar het aan het eind van deel 1 gebleven was. Dit keer verteld door voornamelijk Essun en dochter Nassun. Alhoewel minder intrigerend dan het eerste deel, is dit deel zeker interessant, omdat een aantal dingen op hun plek vallen. Tevens mooi om te lezen hoe de personages zich ontwikkelen, vooral Schaffa en Hoa zijn hier verrassend. Verder is de wereldopbouw weer prachtig en is het fasci…Lees verder

Over N.K. Jemisin

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Laura Hanifin

Nora K. Jemisin (publicerend als N.K. Jemisin) is een Afrikaans-Amerikaans schrijfster van speculatieve fictie, voornamelijk fantasy en sciencefiction. Ze debuteerde in 2010 met The Hundred Thousand Kingdoms, dat genomineerd werd voor een Nebula Award in datzelfde jaar. Grote bekendheid verwierf ze met de drie boeken van de Broken Earth-serie (2015-2017), die alle drie bekroond werden een Hugo Award voor beste roman van het jaar – de eerste keer dat een auteur deze prestigieuze prijs drie opeenvolgende jaren won, en de eerste keer dat elk deel van een trilogie afzonderlijk bekroond werd. In Nederland wordt de Gebroken Aarde-trilogie uitgegeven door Luitingh-Sijthoff.

Biografie

Jemisin werd geboren in Iowa City en groeide op in New York en Mobile (Alabama). In 1990-1994 studeerde ze aan de Tulane University. Haar M. Ed behaalde ze aan de University of Maryland, College Park.

Jemisin is een voormalig lid van de in B…Lees verder op Wikipedia