Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Dodenrol

+1
Dodenrol
×
Dodenrol Dodenrol
In de reeks:
Genre:
Nadat dr. Scarpetta een privépraktijk voor forensische pathologie heeft geopend, wordt ze geconfronteerd met een reeks angstaanjagende sterfgevallen.
Titel
Dodenrol
Auteur
Patricia Cornwell
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Book of the dead
Uitgever
Amsterdam: Sijthoff, 2008 | Andere uitgaven
364 p.
ISBN
9789024559305

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Besprekingen

Dodenrol is alweer het 15e boek van Patricia Cornwell met forensisch pathologe Kay Scarpetta in de hoofdrol. Waar de eerste verhalen met Scarpetta nog alom werden geprezen en als zoete broodjes over de boekentoonbank gingen, kwam daarna wat sleet op de formule. Het leek of Cornwell niet meer goed wist wat met haar personages aan te vangen, maar met Dodenrol zet de auteur alvast weer een stap in de goede richting.

Deze keer belandt Scarpetta in Rome, waar de beroemde tennisster Drew Martin dood wordt aangetroffen op een bouwterrein. Na enig speurwerk blijkt het lijk van het 16-jarige tennistalent net zo gruwelijk verminkt als dat van een toeriste, dat eerder werd gevonden in Italië. Scarpetta neemt het lichaam van Martin mee naar haar laboratorium in South Carolina. Daar wacht haar ook nog het lijk van een anoniem jongetje dat sporen van mishandeling draagt. Ondertussen moet de pathologe ook nog afrekenen met de nieuwste grillen van haar aartsvijandin dr. Marilyn S…Lees verder
De Amerikaanse forensisch patholoog Kay Scarpetta, die sinds kort een eigen praktijk heeft in South Carolina, is te hulp geroepen bij het oplossen van de wrede moord in Rome op een jonge Amerikaanse tennisster. Zij en haar vriend, forensisch psycholoog en ex-FBR-agent Benton, werken samen met de ijdele Italiaanse commissaris Poma, die tot Bentons ergernis werk van Kay maakt. Als na hun terugkeer in de Verenigde Staten een vrouw in de buurt is vermoord, blijkt er een verband te zijn met de moord op Drew en een eerdere moord op een jongen. Terwijl ze veel problemen in haar bedrijf het hoofd biedt, ontdekt Kay wie de psychopathische dader is en wat zijn motief is. Deze vijftiende roman in de succesvolle reeks over Kay Scarpetta van de directeur van de Amerikaanse National Forensic Academy (1956) is wat somberder van toon dan zijn voorgangers, maar zeker niet minder, eerder nog beter. Het spannende, goed vertaalde verhaal, dat veel aandacht besteedt aan opsporingsmethoden, heeft een hoog …Lees verder

Over Patricia Cornwell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Siren-Com

Patricia Cornwell, geboren als Patricia Carroll Daniels, (Miami, 9 juni 1956) is een Amerikaanse schrijfster van misdaadverhalen, onder andere met het fictieve personage Kay Scarpetta.

De meeste van haar verhalen bevatten veel informatie over forensische geneeskunde. Dikwijls ligt de oplossing van de misdaad in het forensisch onderzoek van het lichaam van het slachtoffer, hoewel Scarpetta meer veldwerk doet en confrontaties heeft met verdachten dan echte wetsdokters. Cornwell werkte zelf in een misdaadlab in Virginia als technisch schrijver en computeranaliste, maar niet in een medische functie.

In 2002 schreef ze een omstreden boek Portrait of a Killer waarin ze de identiteit van de seriemoordenaar Jack the Ripper meent te achterhalen.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia