Strip
Nederlands

De tootootjes

Paul Geerts (auteur), Willy Vandersteen (naar het werk van)
+1
De tootootjes
×
De tootootjes De tootootjes
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar

Vitamitje heeft kleine kinderautootjes gekregen. Als Wiske de pesterijen van het autootje Piston beu is, vlucht ze en wordt aangereden. Gelukkig is er de fee Seefti die haar kan genezen. De fee vertelt hen hoe een vijand de rust op planeet Ralentirius verstoort. Als dank reizen onze vrienden mee op haar paarse wolk om de vijandelijke snelheidsduivel te verslaan.


Titel
De tootootjes
Auteur
Paul Geerts 1937-
Naar het werk van
Willy Vandersteen
Taal
Nederlands
Uitgever
[Antwerpen]: Standaard Uitgeverij, 2021
[50] p. : ill.
ISBN
9789002245466 (paperback)

Besprekingen

Deel uit de meest gelezen, meest herdrukte en best verkochte Europese stripserie, 'Suske en Wiske'*. Het zijn half-humoristische, half-moralistische verhalen met karikaturaal getekende figuren die veelal acteren op de dramatische wijze zoals die in de stomme film gebruikelijk was. De reeks is statisch opgezet met een klassiek rollenpatroon, waarin de sfeer die rond elk verhaal hangt en de karakters van de optredende figuren vaststaan, zodat er wat dat betreft alleen sprake is van herkenning, niet van verrassing. Dit komt mede omdat deze consumptiestrip, behorend tot de zogenaamde Vlaamse School, zuiver studiowerk is van achtergrondtekenaars, inkters, inkleurders, scenaristen en letteraars. Het productieproces moet daarbij zo snel en goedkoop mogelijk verlopen, terwijl het eindproduct nauw moet aansluiten bij de smaak van het publiek.

Over Paul Geerts

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Lieven L. Litaer

Paul Geerts (Turnhout, 16 mei 1937) is een Vlaams stripauteur. Hij is vooral bekend van de stripreeks Suske en Wiske, waarvan hij van 1971 tot en met 2002 de hoofdtekenaar was.

Beginjaren

Enkele jaren na zijn geboorte verhuisden Geerts' ouders met Paul naar Antwerpen, omdat in Turnhout weinig werk te vinden was. Al vroeg werd duidelijk dat Geerts van tekenen hield; hij kreeg hierdoor al snel tekenlessen van zijn vader. Op zijn zevende ging Geerts naar een parochieschool en werd hij lid van de jeugdbeweging Chiro. Vanwege zijn hoge cijfers schreven zijn ouders hem na zijn eerste jaar in bij het Sint-Eligiusinstituut. Na een tijdje begon het studeren hem hier tegen te staan, wat zijn ouders merkten. Zij meldden hem hierop, na stevig overleg, aan bij de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Na drie en een half jaar tekenlessen te volgen maakte hij de overstap naar de schildersklas. De schildersmaterialen waren echter zó duur, …Lees verder op Wikipedia

Suggesties