Boek
Nederlands

Afspraak in het bos

Paul Van Loon (auteur), Camila Fialkowski (illustrator)
+1
Afspraak in het bos
×
Afspraak in het bos Afspraak in het bos
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Als de tweeling Sara en Leni in het bos verdwaalt, komen de meisjes oog in oog te staan met een stroper. AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.
Leesniveau
AVI M5, AVI 5
Titel
Afspraak in het bos
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Illustrator
Camila Fialkowski
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2008
58 p. : ill.
ISBN
9789027668820

Besprekingen

Als de tweeling Sara en Leni in het bos verdwaalt, komen ze oog in oog te staan met een stroper. De man denkt dat zij degenen zijn die elke keer weer zijn strikken vernielen. De tweeling wordt gered door Arthur en zijn hond Wolf. Ongezien proberen ze samen de man te volgen door het bos en hem in de val te laten lopen. Deel uit de serie 'Lees! met Paul van Loon'*; eerder verschenen in de serie 'Zoeklicht'. Spannend verhaal, waarin meerdere thema’s aan de orde komen zoals stropen, verliefdheid, verhuizen en dieren. Voor in het boek zijn twee pagina’s opgenomen met daarop belangrijke woorden uit het verhaal en een tekening van het betreffende woord. Sfeervolle, kleurrijke illustraties die de grootte hebben van een volledige pagina. Prettig leesbaar lettertype, korte hoofdstukken, ruime bladspiegel, AVI-M5. Aantrekkelijk omslag met daarin een uitsparing waar, naast de foto van de auteur, een eigen pasfoto geplakt kan worden aan de binnenkant. Vanaf ca. 8 jaar.

Afspraak in het bos

De tweeling Sara en Leni maken een boswandeling. Als ze naar huis willen gaan komen ze tot de vaststelling dat ze hopeloos verdwaald zijn. Alsof dat nog niet erg genoeg is, komen ze oog in oog te staan met een stroper. Die is razend kwaad op hen omdat hij denkt dat de meisjes zijn strikken vernielen. Sara en Leni zijn doodsbang van hem. Plots verschijnt er een grote hond. De stroper wordt aangevallen en vlucht weg. De tweeling maakt kennis met Arthur en zijn hond Wolf. Het is Arthur die de stroper het leven zuur maakt. Sara en Leni geraken al gauw gecharmeerd door Arthur en willen hem graag helpen. Samen proberen ze de stroper te achtervolgen en bedenken ze een plan om hem in de val te doen lopen. Dit verhaal werd in 1987 al uitgegeven. Ter gelegenheid van het 25-jarig schrijverschap van Paul van Loon brengt Zwijsen een reeks uit: Lees! met Paul van Loon. In deze serie zijn de beste boeken van de auteur samengebracht. De boeken groeien mee met de leesontwikkeling van het kind. De reek…Lees verder

Over Paul Van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlandse kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij d…Lees verder op Wikipedia

Suggesties