Boek
Nederlands

De laatste vogel

Paul Van Loon (auteur), Rick De Haas (auteur)
+1
De laatste vogel
×
De laatste vogel De laatste vogel
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Het is het jaar 2085. Er zijn bijna geen natuur en dieren meer op de wereld. Dan ontdekken Arend en zijn zusje Merel een kanarie! Maar ze zijn niet de enigen. AVI-E5. Vanaf ca. 9 jaar.
Leesniveau
AVI E5, AVI 6
Titel
De laatste vogel
Auteur
Paul Van Loon 1955- Rick De Haas
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2008
51 p. : ill.
ISBN
9789027668783

Besprekingen

Het verhaal speelt zich af in het jaar 2085, in een wereld waarin geen natuur of dier meer te bekennen valt. Mensen verplaatsen zich met vervoermiddelen door de lucht. Wanneer Arend met zijn zus Merel op zijn nieuwe vliegfiets een tochtje maakt, ontdekt hij toch nog iets uit de ‘oude wereld’: een kanarie! Hij blijkt echter niet de enige te zijn die het vogeltje heeft opgemerkt, waarop een spannende achtervolging volgt. Deel uit de reeks 'Lees! met Paul van Loon'*. Modern sciencefictionverhaal met weinig diepgang, AVI-E5. Het wordt voorafgegaan door afbeeldingen die door de lezer in de tijd moeten worden geplaatst. Met enkele paginagrote afbeeldingen in zachte kleuren, die bepaalde tekstmomenten exact weergeven. Het omslag met een gekleurde illustratie die spanning opwekt, heeft een serie-uiterlijk en in een ronde uitsparing een portretje van de auteur; in een tweede uitsparing kan een eigen fotootje worden geplakt. Vanaf ca. 9 jaar.

De laatste vogel

Dit verhaal speelt zich af in het jaar 2085. In de wereld is er nergens nog natuur te bekennen: geen planten of dieren, helemaal niets meer. Mensen verplaatsen zich door de lucht. De vliegfiets is heel populair. We maken kennis met Arend en zijn zusje Merel. Arend wordt vandaag tien jaar en krijgt een vliegfiets cadeau. Arend is dolgelukkig: nu kan hij vliegen als een vogel. Arend blijft beweren dat hij ooit een vogel gezien heeft. Dat wordt door iedereen ontkend: er zijn geen vogels meer, het is onmogelijk … Maar als Arend een tochtje doet met zijn vliegfiets ontdekt hij een kanarie! En hij is niet de enige. Er zijn nog mensen die van het bestaan van de kanarie af weten. Arend besluit de kanarie te volgen en komt in een onontdekte wondere natuurwereld terecht … Dit verhaal werd in 1985 al uitgegeven. Ter gelegenheid van het 25-jarig schrijverschap van Paul van Loon brengt Zwijsen een reeks uit: Lees! met Paul van Loon. In deze serie zijn de beste boeken van de auteur samengebracht. D…Lees verder

Over Paul Van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlandse kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij d…Lees verder op Wikipedia

Suggesties