Boek
Nederlands

Aankleden met Fien en Milo

Pauline Oud (auteur)
+1
Aankleden met Fien en Milo
×
Aankleden met Fien en Milo Aankleden met Fien en Milo

Aankleden met Fien en Milo

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Konijn Fien wil met muis Milo buiten spelen, maar moet zich eerst nog aankleden. Dan blijkt dat Milo zich heeft uitgekleed. Prentenboek met grote illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Kleding
Titel
Aankleden met Fien en Milo
Auteur
Pauline Oud
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022 | Andere uitgaven
[26] p. : ill.
ISBN
9789044807325 (hardback)

Besprekingen

Wie prentenboeken voor peuters maakt, houdt best rekening met wat jonge kinderen kunnen begrijpen en waar ze van houden. Peuterboekjes mogen, in de ogen van volwassenen, nog zo mooi geïllustreerd zijn, als ze voorbijgaan aan wat die kinderen aankunnen, zullen ze op weinig bijval kunnen rekenen bij de doelgroep. Alle kinderen doorlopen immers in een vaste volgorde een aantal stadia in hun leesontwikkeling. Ze doen dat echter niet even snel en veel hangt ook af van het milieu waarin de kinderen opgroeien. Vandaar het cruciale belang dat kinderen ook in de kinderopvang en in de kleuterschool 'leesmateriaal' aangeboden krijgen dat aansluit bij hun ontwikkeling.
In een boekenrijk milieu ontdekken peuters dat boeken er niet zijn om in je mond te stoppen of om mee te gooien. Ze leren hoe je een boek vasthoudt, dat je bladzijden kan omdraaien en dat volwassenen bij het voorlezen beginnen bij de eerste prent. Ze ontdekken ook een van de belangrijkste eigenschappen van prentenboeken, nl. …Lees verder
Milo wil met Fien buitenspelen, maar Fien moet zich nog aankleden. Bij alles wat ze aantrekt, kan ze kiezen uit drie mogelijkheden: drie broekjes, drie hemdjes, drie paar sokken, etc. Als Fien helemaal is aangekleed en klaar is om naar buiten te gaan, ziet ze dat Milo zich intussen heeft uitgekleed. Vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken voor peuters waarin de tekst precies de handelingen van Fien volgt, die ook op de illustraties te zien zijn, terwijl de peuter zelf moet ontdekken wat Milo doet. De illustraties zijn zwartomlijnd en helder van kleur op een steeds wisselende effen achtergrond. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Pauline Oud

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Hannah Nijland

Paulina Maria Oud (Hilversum, 10 maart 1963) is een Nederlands illustratrice, schrijfster en ontwerpster.

Biografie

Oud werd geboren als jongste in een gezin met twee kinderen. Haar moeder was kleuterleidster en haar vader bouwkundig tekenaar. Als kind was zij veel te vinden in het atelier van haar grootvader Johannes Oud, die naast zijn huisschildersbedrijf actief was als kunstschilder. Van 1980 tot 1985 studeerde zij aan de Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht. Op de kunstacademie startte zij aanvankelijk met grafische vormgeving maar in haar derde jaar stapte zij over naar de autonome studierichting Grafiek.

Na een aantal jaren als vrij beeldend kunstenaar en docente Tekenen en Schilderen gewerkt te hebben, illustreerde Oud haar eerste kinderboek in 1996. Hierna volgden vele boeken voor diverse auteurs, onder wie Arend van Dam, Thea Dubelaar, Liesbeth van der Jagt, Anneke Scholtens en Betty Sluyzer. In totaal illust…Lees verder op Wikipedia

Suggesties