Boek
Nederlands

Mooie kleren

Pauline Oud (auteur)
+1
Mooie kleren
×
Mooie kleren Mooie kleren

Mooie kleren

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Muis Milo helpt konijn Fien bij het aankleden: eerst haar broekje en haar hemd, dan haar sokken en vervolgens haar jurk en schoenen. Vierkant hardkartonnen prentenboek met grote, zwartomlijnde illustraties in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 1 jaar.
Onderwerp
Kleding
Titel
Mooie kleren
Auteur
Pauline Oud
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2008
[12] p. : ill.
ISBN
9789044809572

Besprekingen

Naast de bekende 'Fien en Milo'-serie voor kinderen vanaf 24 maanden (waaronder het gelauwerde Aankleden met Fien en Milo) brengt de reeks 'Clavis Peuter' ook verhaaltjes over het olijke duo uit voor kleintjes vanaf 12 maanden. Pauline Oud schrijft en illustreert de kartonnen boekjes over het alleraardigste konijn Fien, dat samen met het muisje Milo eenvoudige, alledaagse activiteiten uit de belevingswereld van opgroeiende peuters onderneemt. In Mooie kleren wordt stapsgewijs getoond hoe Fien zich volledig aankleedt. Milo steekt een handje toe wanneer Fien achtereenvolgens haar broekje, haar hemdje, haar sokken, haar jurkje en haar schoenen aantrekt. Fien kan al veel zelf, maar een beetje hulp van Milo is best welkom. Peuters zullen hier zeker het aankleden 's morgens met de hulp van een ouder herkennen. De opbouw van het boek helpt de kleuter bovendien te voorspellen wat de volgende stap in de procedure zal zijn. Op de linkerpagina staat telkens een kledingstuk in detai…Lees verder
Muis Milo helpt konijn Fien met aankleden. Ze beginnen met een onderbroekje en gaan via een hemd, sokken en een jurk naar de schoenen. Dan is Fien helemaal klaar. Klein, vierkant, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken uit de serie over Fien en Milo. Op elke linkerpagina staat tegen steeds dezelfde okergele achtergrond een vrijstaande tekening van het kledingstuk. Op de naastliggende rechterpagina, die steeds een andere vrolijk gekleurde achtergrond heeft, helpt Milo Fien met het aantrekken van het desbetreffende kledingstuk. Op de laatste linkerpagina zijn de verschillende kledingstukken samen te zien. Alle figuren zijn zwartomlijnd, goed herkenbaar en aantrekkelijk. De tweeregelige tekst op elke rechterpagina, gedrukt in ronde, schreefloze letters, ondersteunt de afbeelding. Verzorgde uitgave met vrolijke illustraties over het dagelijks leven. Vanaf ca. 1 jaar.

Fien en Milo. Mooie kleren

Konijntje Fien gaat zich aankleden. Muisje Milo zal Fien hiermee helpen. Eerst een broekje, dan een hemd. Daarna de sokken en de jurk. Vooral de schoenen niet vergeten. Een boekje over het aankleden bij peuters. Het kledingsstuk in kwestie staat telkens links afgebeeld en rechts zien we Fien en Milo in actie. Op het einde kan je alle kleertjes op één pagina nog eens benoemen. Peuters zullen zich ongetwijfeld in de diertjes kunnen herkennen. De illustraties in zachte kleurtjes mogen er zijn.


Over Pauline Oud

Paulina Maria Oud (Hilversum, 10 maart 1963) is een Nederlands illustratrice, schrijfster en ontwerpster.

Biografie

Oud werd geboren als jongste in een gezin met twee kinderen. Haar moeder was kleuterleidster en haar vader bouwkundig tekenaar. Als kind was zij veel te vinden in het atelier van haar grootvader Johannes Oud, die naast zijn huisschildersbedrijf actief was als kunstschilder. Van 1980 tot 1985 studeerde zij aan de Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht. Op de kunstacademie startte zij aanvankelijk met grafische vormgeving maar in haar derde jaar stapte zij over naar de autonome studierichting Grafiek.

Na een aantal jaren als vrij beeldend kunstenaar en docente Tekenen en Schilderen gewerkt te hebben, illustreerde Oud haar eerste kinderboek in 1996. Hierna volgden vele boeken voor diverse auteurs, onder wie Arend van Dam, Thea Dubelaar, Liesbeth van der Jagt, Anneke Scholtens en Betty Sluyzer. In totaal illust…Lees verder op Wikipedia

Suggesties