Boek
Nederlands

Naar zee met Fien en Milo

Pauline Oud (auteur)

Naar zee met Fien en Milo

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Konijn Fien en muis Milo willen naar de zee. Ze bedenken wat ze allemaal mee moeten nemen: zwemspullen, een parasol, speelgoed en nog veel meer. Prentenboek met grote illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Naar zee met Fien en Milo
Auteur
Pauline Oud
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2009
[26] p. : ill.
ISBN
9789044810769

Besprekingen

Muis Milo en konijn Fien zijn van plan om samen naar zee te gaan. Daarvoor zoeken ze kleren en spullen bij elkaar om mee te nemen. Ze maken telkens keuzes uit verschillende voorwerpen en vragen soms aan de lezer wat te kiezen, bijvoorbeeld een bikini of een geruite zwembroek, een paraplu of een parasol. Op de rechterbladzijde staan de genoemde voorwerpen met de tekst afgebeeld; zes tot acht regels in duidelijke zwarte letter. Links een paginagrote tekening waarop Milo en Fien alle gekozen spullen in de bolderkar sjouwen. Het verhaal heeft een verrassend einde. Een prentenboek in vrolijke kleuren met twee afgeronde hoeken met een voor peuters herkenbaar verhaal. Elke bladzijde heeft een andere, opvallende achtergrondkleur. Het papier is stevig genoeg om veel kinderhandjes te weerstaan. Onafhankelijk te lezen deel uit de serie over Fien en Milo*. Een vriendelijk, aardig en bruikbaar prentenboek over keuzes maken. Vanaf ca. 2 jaar.

Naar zee met Fien en Milo

Fien en Milo willen een dagje naar zee en besluiten hun kar te vullen met al wat ze nodig hebben. Maar wat moet er nu allemaal mee? Het wordt een heel karwei om de juist spulletjes uit te kiezen. Een prentenboek met een verhaaltje over al wat nodig is om comfortabel een dag op het strand door te brengen. Fien en Milo maken er uitgebreid werk van om de juiste keuzes te maken. Van een zwembroek tot een parasol, alles wordt gewikt en gewogen. Peuters leren kiezen is een nuttige bezigheid en daar horen boekjes bij. Klaar en duidelijk staan alle benodigdheden afgebeeld. Een kind van twee kan dit al begrijpen en kennis maken met al wat bij een dagje strand hoort. Het boek is wel een beetje te lijvig uitgevallen (24 p.) en omdat het verhaaltje weinig om het lijf heeft is het een beetje saai en te weinig prikkelend voor de peutertjes.


Over Pauline Oud

Paulina Maria Oud (Hilversum, 10 maart 1963) is een Nederlands illustratrice, schrijfster en ontwerpster.

Biografie

Oud werd geboren als jongste in een gezin met twee kinderen. Haar moeder was kleuterleidster en haar vader bouwkundig tekenaar. Als kind was zij veel te vinden in het atelier van haar grootvader Johannes Oud, die naast zijn huisschildersbedrijf actief was als kunstschilder. Van 1980 tot 1985 studeerde zij aan de Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht. Op de kunstacademie startte zij aanvankelijk met grafische vormgeving maar in haar derde jaar stapte zij over naar de autonome studierichting Grafiek.

Na een aantal jaren als vrij beeldend kunstenaar en docente Tekenen en Schilderen gewerkt te hebben, illustreerde Oud haar eerste kinderboek in 1996. Hierna volgden vele boeken voor diverse auteurs, onder wie Arend van Dam, Thea Dubelaar, Liesbeth van der Jagt, Anneke Scholtens en Betty Sluyzer. In totaal illust…Lees verder op Wikipedia

Suggesties