E-boek
Nederlands

Ons hart : gebruiksaanwijzing en onderhoudsboekje

Pedro Brugada (auteur)
+1
Ons hart : gebruiksaanwijzing en onderhoudsboekje
×
Ons hart : gebruiksaanwijzing en onderhoudsboekje Ons hart : gebruiksaanwijzing en onderhoudsboekje

Ons hart : gebruiksaanwijzing en onderhoudsboekje

Dokter Pedro Brugada is onze bekendste hartspecialist en ook internationaal een topdokter. In ONS HART. Gebruiksaanwijzing en onderhoudsboekje krijgt de lezer niet alleen het verbazende levensverhaal van deze nieuwe Belg maar vooral informatie over hoe het hart - onze motor - en de bloedvaten werken.Brugada beschrijft welke ziekten je kunnen treffen, hoe je ze kunt voorkomen en wat eraan te doen v
Titel
Ons hart : gebruiksaanwijzing en onderhoudsboekje
Auteur
Pedro Brugada
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Uitgeverij Lannoo, 2017 | Andere uitgaves
1 digitaal bestand
ISBN
9789401445511
CloudLibrary
4cgx8g9

Andere formaten:

Over Pedro Brugada

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Carlodeas

Pedro Brugada (Girona, 11 augustus 1952) is een Spaans-Belgische cardioloog. Samen met zijn broers Josep en Ramon is hij een van de naamgevers van het Syndroom van Brugada, een zeldzame en meestal erfelijke ziekte van het hart, die bij schijnbaar gezonde mensen tot een plotse dood door ventrikelfibrilleren kan leiden. Dit gebeurt meestal bij jongvolwassenen.

Biografie

Pedro Brugada is de oudste van vier kinderen van Ramón Brugada en Pepita Terradellas. Hij studeerde geneeskunde aan de universiteit van Barcelona en volgde een opleiding cardiologie in het academisch ziekenhuis van Barcelona. Hij werkte aan het Hospital Sant Pau i Santa Tecla, aan de Universiteit Maastricht en aan het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis te Aalst. Sinds 1 januari 2007 is hij verbonden aan het Universitair Ziekenhuis Brussel. Hij combineert die betrekking met een praktijk in Aalst.

Het Syndroom van BrugadaLees verder op Wikipedia