Dvd
Engels
Riley (11 jaar) verhuist met haar ouders van Minnesota naar San Francisco. Ze mist al haar oude vrienden en heeft moeite zich aan de nieuwe situatie aan te passen. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Gevoelens
Titel
Inside out
Regisseur
Pete Docter Ronnie Del Carmen
Componist
Michael Giacchino 1967-
Taal
Engels
Parallelle titel
Binnenstebuiten
Uitgever
Disney DVD, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
91 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden
EAN
8717418472191

Besprekingen

Disney-Pixar animatiefilm van Pete Docter (Monsters en Co.; Up) en Ronaldo Del Carmen. Riley (11 jaar) verhuist met haar ouders van Minnesota naar San Francisco. Ze mist al haar oude vrienden en heeft moeite zich aan te passen aan haar nieuwe school, huis en stad. Een groot deel van de film speelt zich in het hoofd van Riley af, waar haar vijf emoties in het controlecentrum huizen: Vreugde, Woede, Afkeer, Angst en Verdriet. Wanneer Vreugde en Verdriet verdwalen in het langetermijngeheugen raakt Riley helemaal van slag. Alle recensenten zijn vol lof. Bor Beekman (Volkskrant 16-7-'15) geeft 5 sterren: 'Een semirealistisch getekende, grappige én aangrijpende geschiedenis. (...) Die tocht is amusant én spannend, ook voor kinderen, die mogelijk geen idee hebben wat zich voltrekt. (...) De kern van zijn vertelling - de betekenis van verlies op weg naar volwassenheid - is prachtig vervlochten door de parallelle werelden.' Hij vindt de film een Oscarnominatie voor Beste film waardig. De film …Lees verder

Over Pete Docter

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door nicolas genin from Paris, France

Peter Hans "Pete" Docter (Bloomington (Minnesota), 9 oktober 1968) is een Amerikaanse filmregisseur, scenarioschrijver, filmproducent, animator en stemacteur. Hij is waarschijnlijk het meest bekend als regisseur van de animatiefilms Monsters, Inc. en Up, en als artistiek leider bij Pixar Animation Studios. In totaal werd hij vijf keer genomineerd voor een Oscar en won hij er een, voor Up.

Filmografie

  • Toy Story (1995) - Scenario, hoofdanimator
  • Geri's Game (1997) - Animator
  • A Bug's Life (1998) - Additional Storyboard Artist
  • Toy Story 2 (1999) - Scenario
  • Monsters, Inc. (2001) - Regie, scenario
  • Mike's New Car (2002) - Regie, scenario
  • Howl's Moving Castle (2004) - Executive Producer (U.S. production)
  • WALL-E (2008) - Scenario
  • Up (2009) - Regie, scenario / Stem van Kevin & …Lees verder op Wikipedia