Boek
Nederlands

Het grote AVI-leesboek

Pieter Van Oudheusden (auteur), Willy Vandersteen (naar het werk van), Jeff Broeckx (illustrator)
Zes maal Suske en Wiske. Kaat is haar kat kwijt. Het is feest in de klas. En Suske en Wiske vinden een ei. Wat zit erin? Oplopend van AVI-Start t/m AVI-M5. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI 1, AVI 2, AVI 3, AVI 4, AVI Start, AVI M3, AVI E3, AVI M4
Titel
Het grote AVI-leesboek
Auteur
Pieter Van Oudheusden
Naar het werk van
Willy Vandersteen
Illustrator
Jeff Broeckx
Taal
Nederlands
Editie
3de herz. dr.
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2016 | Andere uitgaves
161 p. : ill.
ISBN
9789002259944 (hardback)

Besprekingen

De stripverhalen rond Suske en Wiske zijn onverwoestbaar. Elke generatie neemt de al dan niet opgefriste strips rond het duo al eens in handen. Veel kinderen houden van de reeks, andere kinderen vinden er niet veel aan, al zijn die in de minderheid. Ondertussen zijn een aantal verhalen omgezet naar gewone leesboekjes met diverse leesniveaus. De losse verhaaltjes verschenen eerst in aparte boekjes, met telkens één verhaal en één AVI-niveau. Nu de vakantie is aangebroken, werden een aantal van die losse verhaaltjes gebundeld in een dik vakantie- annex reisboek. Dat kostte geen enkele moeite, want zowel tekeningen en verhalen waren beschikbaar. Het formaat van de letters en de tekeningen werd ietwat opgeblazen en klaar is kees. De nadruk in Het grote AVI-leesboek ligt op AVI 1 ('de kat van Kaat' en 'feest in de klas') en AVI 2 ('aap aan de bal' en 'een roos voor lies'), met elk twee verhaaltjes. De zinnetjes zijn kort, hoofdletters worden nog niet geïntroduceerd en de verhaallijne…Lees verder
Bundeling van zes eerder los verschenen verhalen voor beginnende lezers over de jonge Suske en Wiske. De teksten zijn gezet in een grote letter en passen qua stijl en moeilijkheid bij het leesniveau, dat door het boekje heen oploopt van AVI-Start tot AVI-M5. De eerste twee verhalen bestaan enkel uit eenlettergrepige woorden, zodat Suske Sus wordt en Wiske Wis. In de latere verhalen komen ook twee- en zelfs drielettergrepige woorden voor. De gekleurde illustraties zijn geënt op de stijl van Willy Vandersteen en staan los van de tekst op een witte ondergrond. Ze zijn afgebeeld in verschillende formaten, van paginagroot tot postzegelformaat. Suske en Wiske zijn afgebeeld in dezelfde leeftijd als de doelgroep van het boekje. Een boekje over bekende stripfiguren met wat onbeduidende verhalen voor kinderen vanaf ca. 6 jaar die het technisch lezen willen oefenen.

Suggesties