Boek
Nederlands

Ik denk dat ik ontvoerd ben en andere gedichten

Pim Lammers (auteur), Sarah van Dongen (illustrator)
+1
Ik denk dat ik ontvoerd ben en andere gedichten
×
Ik denk dat ik ontvoerd ben en andere gedichten Ik denk dat ik ontvoerd ben en andere gedichten

Ik denk dat ik ontvoerd ben en andere gedichten

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Bundel met 55 gedichten rondom het thema 'familie en vrienden'. Bij elk gedicht hoort een bontgekleurde illustratie. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Ik denk dat ik ontvoerd ben en andere gedichten
Auteur
Pim Lammers
Illustrator
Sarah van Dongen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2022
114 p. : ill.
Aantekening
Sommige gedichten verschenen eerder al in andere publicaties
ISBN
9789045127897 (hardback)

Besprekingen

Poëziedebuut van Pim Lammers in een verzorgd uitgegeven bundel met daarin 55 gedichten die inhoudelijk gecentreerd zijn rondom het thema ‘familie’. Een kind vraagt zich af of het de juiste ouders heeft, een kind gaat met mama naar het naaktstrand en verwondert zich over een aangekleed persoon en de stilte bij de ouders en oma over het gemis van opa. De gedichten zijn soms licht verhalend, waarbij rijmvormen op soepele en natuurlijke wijze zijn geïntegreerd. Toegankelijke poëzie waarbij humor en ontroering elkaar afwisselen. De in dit tijdsgewricht urgente begrippen als inclusiviteit en diversiteit zijn in deze bundel goed vertegenwoordigd, zoals die ook voorkomen in eerder werk van Lammers, die diverse boeken schreef met name in de reeks ‘Tijgerlezen’. Bij alle gedichten is er een bontgekleurde en sfeervolle illustratie. Ze zijn de moeite van het zorgvuldig bekijken meer dan waard, zeker ook de tekening op de schutbladen. Zes van de 55 gedichten werden eerder gepubliceerd. Poëziebund…Lees verder

Over Pim Lammers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Pim Lammers

Pim Lammers (2 oktober 1993) is een Nederlandse schrijver. In 2017 verscheen zijn eerste prentenboek Het lammetje dat een varken is met illustraties van Milja Praagman, het allereerste Nederlandse transgender-prentenboek. In 2018 werd het boek bekroond met een Zilveren Griffel en daarmee werd Lammers op 24-jarige leeftijd de jongste winnaar van een Zilveren Griffel ooit. Naast kinderboeken schrijft hij ook voor volwassenen.

Lammers studeerde politicologie en Nederlandse taal & cultuur aan de Universiteit van Amsterdam.

Prijzen

  • 2018 - Zilveren Griffel voor Het lammetje dat een varken is, geïllustreerd door Milja Praagman
  • 2019 - White Raven voor De boer en de dierenarts, samen met illustrator Milja Praagman. De White Raven is een selectie van bijzondere kinder- en jeugdboeken van over de hele wereld, gemaakt door de Internationale Jugendbibliothek in München.
  • 2021 - Nominatie de Bo…Lees verder op Wikipedia