Boek
Nederlands
Titel
Contouren
Auteur
Rachel Cusk 1967-
Vertaler
Caroline Meijer Lette Vos
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Outline
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2016
207 p.
ISBN
9789023442943 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Als de lang naamloze vertelster naar Athene vliegt om daar een schrijfcursus te geven, heeft ze onderweg en tijdens haar verblijf veel gesprekken. Onder andere met de in Engeland opgegroeide Griek die naast haar zit in het vliegtuig die vertelt over zijn drie huwelijken en scheidingen en haar in Athene enkele malen meeneemt naar zijn boot om te zwemmen, met de Griekse schrijver die ze van vroeger kent en een vrouwelijke collega van hem, en met haar eigen cursisten. Hoewel ze anderen aan het woord laat, reageert vertelster wel op wat zij vertellen en vult dat aan met eigen informatie, waardoor ook de contouren van haar eigen leven als gescheiden moeder van twee zoontjes zichtbaar worden. De romans van de Britse auteur (1967) worden om de cynische humor en veel psychologisch inzicht terecht vergeleken met het werk van Jane Austen. In deze achtste goed vertaalde mooie roman, genomineerd voor drie literaire prijzen, beschrijft ze in een uitstekende stijl, met subtiele ironie en vaak ook h…Lees verder

Over Rachel Cusk

Rachel Cusk (Canada, 8 februari 1967) is een schrijver van romans en non-fictie.

Biografie

Cusk bracht haar vroege jeugd door in Los Angeles. Ze heeft een zus en twee broers. In 1974 verhuisde ze naar Engeland, waar ze Engels studeerde in Oxford aan het New College.

Cusk is getrouwd geweest met fotograaf Adrian Clarke. De echtscheiding, in 2011, was een belangrijk thema in de boeken van Cusk.

Cusk woont in Londen en Norfolk met haar man, kunstenaar Siemon Scamell-Katz, haar twee dochters uit haar eerste huwelijk en zijn zoon (haar stiefzoon).

Carrière

In 1993 bracht Cusk haar eerste roman uit, Saving Agnes. Voor dit debuut ontving ze de Whitbread Book Award.

Haar autobiografische boeken over moederschap (A Life’s uitgever, 2001) en echtscheiding (Aftermath, 2012) riepen gemengde reacties op.

In haar trilogie…Lees verder op Wikipedia