Boek
Nederlands

Mijn nieuwe moeder & ik

Renata Galindo (auteur), Edward van de Vendel (vertaler)
+1
Mijn nieuwe moeder & ik
×
Mijn nieuwe moeder & ik Mijn nieuwe moeder & ik
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een hondje (ik-figuur) gaat bij een nieuwe mama wonen, een rode poes. Mama vindt het leuk dat ze verschillend zijn. Mama speelt, leest voor en bakt pannenkoeken. Maar ze wordt ook wel eens boos. Prentenboek met eenvoudige illustraties in rustige, zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Adoptie
Titel
Mijn nieuwe moeder & ik
Auteur
Renata Galindo
Vertaler
Edward van de Vendel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
My new mom & me
Parallelle titel
Mijn nieuwe moeder en ik
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2016
[32] p. : ill.
ISBN
9789462911277 (hardback)

Besprekingen

De ik-persoon, een hondje, gaat bij een nieuwe mama wonen, een rode poes en vindt dat heel spannend. De nieuwe mama doet alle dingen die moeders doen, zoals spelen, voorlezen, pannenkoeken bakken, maar ook boos worden. Het is heel erg wennen. Maar ook al zien ze er niet hetzelfde uit, het hondje en zijn mama doen allebei hun best om een gezin te zijn. Prentenboek met weinig tekst en met sfeervolle illustraties in zachte, gedempte kleuren, goed passend bij het eenvoudig maar trefzeker vertelde verhaal. Erg goed bruikbaar om met kinderen te praten over pleeggezinnen of adoptie. Mooi omslag. Vanaf ca. 4 jaar.

Mijn nieuwe moeder & ik

Een hondje wordt geadopteerd door een mama poes. Hij vindt het vreemd dat hij niet op zijn mama lijkt en schildert daarom streepjes op zijn vacht. Gelukkig overtuigt zijn nieuwe mama hem ervan dat ze er niet hetzelfde moeten uitzien om bij elkaar te horen. Het ene moment is hij blij met zijn nieuwe mama omdat ze met hem speelt en voor hem zorgt, maar soms is hij ook verdrietig en boos op haar. Maar samen hebben ze het voornemen om er het beste van te maken en dat lukt hen ook.

Thema's als adoptie en pleegzorg komen niet vaak voor in boekjes voor jonge kinderen, daarom is het wel fijn dat dit prentenboek verschenen is. Het verhaaltje is echter vooral toegespitst op de uiterlijke verschillen tussen de moeder en het adoptiekindje. Daarnaast komt vooral de typische moeder-kindrelatie aan bod. Hierdoor kan dit boek ook gebruikt worden om verder in te gaan op het thema eenoudergezinnen. Dit boekje moet het vooral hebben van de sfeervolle artistieke illustraties. Het gebruik va…Lees verder